Karting 07.08.2018

Team Mad-Croc Karting Finlandilla kaksijakoinen viikonloppu Paimiossa

Valtteri Valkeejärvi (11) oli parhaimmillaan hyvässä vauhdissa, mutta viikonlopun suorituksiin kaivataan tasaisuutta. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finlandin tiedotus

IAME Series Finlandin neljäs kilpailuviikonloppu kaasuteltiin viime viikonloppuna Paimion Kuismanen Circuitilla. Team Mad-Croc Karting Finlandille Paimio tarjosi sekä hyviä että heikompia hetkiä.

Tiimiä edustivat X30 Mini -luokassa Tomas Hassinen, Peik Abrahamsson ja Elias Hautamäki. Uusina kuljettajina tiimin riveihin liittyivät X30 Junior -luokassa kilpailevat Rasmus Kukkumäki ja Huuko Jokiaho. X30 Senior -luokassa tiimin kuljettajina toimivat tuttuun tapaan Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi.

Säiden puolesta viikonloppu oli haastava, sillä ajoittaiset ukkoskuurot kastelivat rataa. Aiemmin kesällä uuden pinnan saanut rata ei käyttäytynyt sateella totutusti.

– Asfaltin pinta oli hieman poikkeuksellinen, sillä yleensä uusi pinta on märällä liukas, mutta täällä pitoa tuntui riittävän erittäin hyvin, ja kuivan kelin rengas oli todella pitävä yllättävänkin märissä olosuhteissa, kuvailee tiimipäällikkö Petri Ovaska.

Mini-luokan kärkikuljettajiin lukeutuvat Tomas Hassinen ja Peik Abrahamsson väläyttivät nopeuttaan ja saivat hyviä onnistumisia, vaikka valitettavasti onni ei koko viikonloppua heidän puolellaan ollutkaan. Elias Hautamäki ajoi sen sijaan tasaisemman ja nousujohteisen viikonlopun.

– Kuivalla kelillä Tomas oli kärkivauhdissa. Valitettavasti Tomaksen ensimmäinen finaali päättyi ensimmäisen mutkan kolariin, jonka vuoksi hän joutui starttaamaan toiseen finaaliin viimeisestä ruudusta. Siihen nähden 14. sija on aivan kelpo suoritus, mutta odotukset olivat huomattavasti korkeammalla, toteaa Ovaska.

– Myös Peik oli mainiossa vauhdissa, vain aavistuksen Tomasta perässä. Ensimmäisessä finaalissa Peik ajoi hyvin ja sijoittui seitsemänneksi, Ovaska kertoo.

Toisessa finaalissa Abrahamssonin autoon tuli kuitenkin keskeytykseen johtanut tekninen vika.  Hautamäki sijoittui finaalien sijoille 21 ja 24.

– Elias puolestaan kehittyi jälleen viikonlopun aikana huomattavasti ja hänen otteensa olivat paljon ensimmäistä kilpailua paremmat. Matkaa kärkeen on kuitenkin vielä, eikä nopeus tule kuin ajamalla, Ovaska pohtii.

Junior-luokassa uudet kuljettajat Rasmus Kukkumäki ja Huuko Jokiaho saavuttivat etukäteen asetetut tavoitteet. Kukkumäki sijoittui A-finaaleissa sijoille 8 ja 4, ja Jokiahon sijoitukset olivat 18 ja 20.

– Testikilpailussa positiivisesti yllättänyt Rasmus suoriutui viikonloppuna odotusten mukaisesti. Uskon, että hän kykenee loppukauden kilpailuissa kamppailemaan luokkansa voitosta, kunhan hän saa hieman lisää harjoitusta, Ovaska pohtii.

– Myös Huukon nopeus oli ajoittain oikein hyvää ja hän kehittyi viikonlopun aikana huomattavasti, kun onnistuimme kiinnittämään huomion oikeisiin kehityskohteisiin. Hänessä on potentiaalia, ja uskon, että hänen ajonsa tulee harjoittelun myötä kehittymään jatkossa entisestään, ennustaa Ovaska.

Senior-luokan kaksikon, Tuisku Ovaskan ja Valtteri Valkeejärven osalta viikonloppu oli rikkonainen, mutta onnistumisiakin nähtiin.

– Tuiskulla oli pieni tekninen ongelma aika-ajossa ja ensimmäiseen finaaliin hän joutui lähtemään melko hänniltä. Hänen rattiputkensa vääntyi kolarissa, mikä haittasi ajamista ja sijoitus oli vasta 25:s, Ovaska kertoo.

– Toiseen finaaliin lähtöruutu oli kierrosaikojen perusteella vasta 20:s. Se huomioiden viides sija oli oikein mallikas suoritus, Ovaska toteaa.

– Valtterin aika-ajo sujui hieman Tuiskua paremmin, mutta valitettavasti myös Valtteri oli osallisena kolarissa. Ajoittain Valtterin suoritukset olivat oikein hyviä, mutta tasaisuuden kanssa oli ongelmia. Jatkossa pyrimmekin keskittymään siihen, että Valtteri saisi pidettyä jatkuvasti parhaan tasonsa, kertoo Ovaska. Valkeejärven sijoitus oli 26:s molemmissa finaalilähdöissä.

Seuraavan kerran Team Mad-Croc Karting Finland nähdään radalla 18.-19. elokuuta, kun Honkajoella ajetaan IAME Nordic Cupin osakilpailu. IAME Series Finland puolestaan jatkuu 25.-26. elokuuta, jolloin Alahärmässä ajetaan sarjan päätösosakilpailu.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finlandin tiedotus

Team Mad-Croc Karting Finland seitsemän kuljettajan voimin Paimioon

Lievestuore oli haastava Team Mad-Croc Karting Finlandille

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting