Karting 24.08.2018

Team Mad-Croc Karting Finland valmiina kotimaan kauden finaaliin

Tuisku Ovaska (8) ja Valtteri Valkeejärvi (11) taistelevat sijoituksista X30 Senior -luokassa. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Suomen IAME-kartingsarjan viimeinen kilpailu jarjestetään tulevana viikonloppuna Powerparkin radalla. Team Mad-Croc Karting Finland tavoittelee Powerparkissa kärkisijoja kolmessa luokassa yhtensä kuuden kuljettajan voimin.

IAME Series Finland on edennyt päätösosakilpailuunsa, joka ajetaan tulevana viikonloppuna 25.-26. elokuuta Alahärmässä Powerparkin radalla. Team Mad-Croc Karting Finlandia edustaa sarjan finaalissa kuusi kuljettajaa: Mini-luokassa kamppailevat Tomas Hassinen ja Elias Hautamäki, X30 Junior -luokassa Rasmus Kukkumäki ja Huuko Jokiaho sekä X30 Senior -luokassa koko kauden kilpailleet Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi.

Sarjafinaali saa Powerparkin radasta arvoisensa näyttämön, sillä rata on mainio ja fasiliteetit Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen hyvät. Lisäksi rata on tiimille tuttu.

– Tämä on IAME-sarjan radoista se, joka on lähinnä tiimiä, ja esimerkiksi Tuisku on kilpaillut täällä usein jo junioriluokissa. Se on myös hänen lempiratansa Suomessa. Tänä kesänä emme tosin ole ehtineet täällä ajaa vielä kertaakaan, kertoo tiimipäällikkö Petri Ovaska.

Mini-luokassa tiimiä edustavat Tomas Hassinen ja Elias Hautamäki, jotka esittivät hyviä otteita edellisenä viikonloppuna Honkajoella ajetussa kilpailussa.

– Elias oli Honkajoella nopea, mutta kilvanajossa on vielä vähän hiomista. Tomas syttyy ajamiseen yleensä vasta kilpailun alkaessa ja hänen osaltaan tavoitteena on sijoittua kärkeen. Eliaksen sijoituksen uskon löytyvän 10. ja 15. sijan väliltä, Ovaska ennustaa.

X30 Junior -luokassa kuljettajista ei ole pulaa: luokkaan ilmoittautuneita on liki 50, joten Rasmus Kukkumäki ja Huuko Jokiaho saavat kamppailla sijoituksista tosissaan.

– Jotkut luokan kärkikuljettajista jättivät viime viikonlopun kilpailun väliin, joten taistelu täällä tulee olemaan kovempaa kuin Honkajoella. Rasmuksen osalta tavoite on palkintokorokkeella ja Huukon uskon sijoittuvan noin 20. sijan tuntumaan, toteaa Ovaska.

Myös X30 Senior -luokassa ilmoittautuneita on runsaasti, noin 40 kuljettajaa. Tiimiä edustavat Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi lähtevät kilpailuviikonloppuun tutuin tavoittein.

– Täällä Tuisku on ajanut eniten kilpaa ja tämä on hänen lempiratansa. Hänen osaltaan tavoitteena on sijoittua kärkiviisikkoon. Valtterin osalta pyrimme ehjään suoritukseen koko viikonlopun osalta. Jos onnistumme siinä, sijoitus voi olla kymmenen parhaan tuntumassa, Ovaska pohtii.

Viikonlopun sääennusteet povaavat epävakaista keliä, mikä voi aiheuttaa ongelmia rengasvalintojen suhteen, sillä kullakin kuljettajalla on käytettävissään vain yksi sarja sadekelin renkaita.

– Joskus rengasvalintojen onnistuminen on vain tuurista kiinni. Onneksi kelit ovat kaikille samat, Ovaska toteaa.

IAME Series Finlandin viides ja viimeinen osakilpailu ajetaan Alahärmässä, Powerparkin kartingradalla 25.-26. elokuuta. Team Mad-Croc Karting Finland on suomalainen karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting