Karting 03.08.2018

Team Mad-Croc Karting Finland seitsemän kuljettajan voimin Paimioon

Team Mad-Croc Karting Finland tutustui Paimion uudistettuun rataan viime viikonloppuna ajetun harjoituskilpailun muodossa. Kuva: Team Mad-Croc Karting Finland

Suomen IAME-sarjan neljännessä, Paimion Kuismanen Circuitilla järjestettävässä osakilpailussa Team Mad-Croc Karting Finland tavoittelee kärkisijoja kolmessa luokassa seitsemän kuljettajan voimin.

IAME Series Finlandin neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Paimiossa, Kuismanen Circuitilla. Uusilla kuljettajilla vahvistettu Team Mad-Croc Karting Finland asettuu viivalle kaikkiaan seitsemän kilpailijan voimin. Mukana ovat aiemmista kilpailuista tutut X30 Senior -luokassa kilpailevat Tuisku Ovaska ja Valtteri Valkeejärvi sekä Tomas Hassinen, Peik Abrahamsson ja Elias Hautamäki, joiden luokka on X30 Mini. Heidän lisäkseen tiimin riveihin liittyvät X30 Junior -luokassa kilpailevat Rasmus Kukkumäki ja Huuko Jokiaho.

Kilpailun areenana toimiva Kuismanen Circuit on uudistettu tänä kesänä. Team Mad-Croc Finland kävi viime viikonloppuna ottamassa tuntumaa uuteen baanaan harjoituskilpailun merkeissä.

– Rata on vanha, Pertti Kuismanen rakensi sen aikoinaan itselleen superkart-radaksi. Sen uudelleenpinnoituksessa on käytetty erityistä rata-asfalttia, jonka pito oli erinomainen jo viime viikonloppuna. Tulevan kilpailun yhteydessä rataa kiertäviä autoja on paljon enemmän ja pintaan jäävä kumi tekee varmasti olosuhteista Suomessa aivan poikkeukselliset, ennakoi tiimipäällikkö Petri Ovaska.

– Rata on poikkeuksellinen myös profiililtaan. Huippunopeus ei ole kovin korkea, mutta kaarteet ovat nopeita ja oikein hitaat paikat puuttuvat kokonaan, joten keskinopeus on korkea, Ovaska toteaa.

Pitävä ja nopea rata on fyysisesti raskas ja kuuma keli lisää fyysistä vaativuutta entisestään. Kuljettajien jaksamiseen on siis kiinnitettävä erityistä huomiota.

– Yksi tiimimme mekaanikoista, Johan Vilo, on ammatiltaan liikunnanohjaaja. Hän on laatinut kuljettajillemme ohjeita oikean nesteytyksen ja ravinnon varmistamiseksi, kertoo Ovaska.

Senior-luokan kuljettajien, Tuisku Ovaskan ja Valtteri Valkeejärven osalta tavoitteet ovat tutut aiemmista kilpailuista.

– Tuiskun tavoitteena on podiumsijoitus, mutta siihen yltäminen vaatii Lievestuoreella nähtyjen pikkuvirheiden puuttumista. Valtteri puolestaan esitti harjoituskilpailussa oikein hyviä otteita. Jos hänen vauhtinsa pysyy samanlaisena, on odotettavissa sijoituksia kympin tuntumasta, Ovaska ennustaa.

Junior-luokan uusien kuljettajien osalta Rasmus Kukkumäen nopeus harjoituskilpailussa antaa odottaa erinomaisia tuloksia. Huuko Jokiahon osalta Ovaska uskoo tiimin tuen näkyvän entistä parempina sijoituksina.

– Rasmus yllätti treenikisassa positiivisesti, hän oli porukan kärkivauhdissa. Odotukset tulevaan viikonloppuun ovat sen perusteella melko korkeat, mielestäni sijoitus viiden kärjessä on aivan realistinen tavoite. Huuko on puolestaan ajanut alkukauden omassa teltassaan ja tyypillisesti suoriutunut B-finaalin kautta A-finaaliin. Toivomme, että tiimin tuella hän onnistuu saavuttamaan paikan suoraan A-finaalista, jossa tällä viikonlopulla realistisena tavoitteena pidetään sijoja 20-25, pohtii Ovaska.

Lievestuoreella nopeutensa Mini-luokassa osoittaneiden Peik Abrahamssonin ja Tomas Hassisen Ovaska uskoo kamppailevan jälleen luokkansa kärjessä. Hyvin kehittyneen Elias Hautamäen osalta tiimipäällikkö toivoo positiivisen kehityksen jatkuvan vähintään ennallaan.

– Peik ja Tomas ajavat luokkansa kärkivauhtia. Jos he saavat poistettua pikkuvirheet, joita molemmille on aiemmin sattunut, on heillä mahdollisuus podium-sijoituksiin, mutta odotan heidän joka tapauksessa löytyvän vähintään viiden kärjestä. Lievestuoreella ajoaan hyvin parantaneen Eliaksen uskon jatkavan edelleen samalla tiellä ja sijoittuvan sijoille 20-25.

IAME Series Finlandin neljäs osakilpailu järjestetään 4.-5. elokuuta Paimiossa, Kuismanen Circuitilla. Team Mad-Croc Karting Finland on pitkän historian omaava karting-tiimi, joka kilpailee IAME/X30-sarjoissa.

Teksti: Team Mad-Croc Karting Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting