Snowcross 19.02.2018

Team Loukon kuljettajat menestyivät Tornion SM-kilpaillussa

Veeti Loukko. Kuva: Jarkko Pihlaja

Snowcrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Torniossa Toranda Worldissä. Rata ja puitteet olivat jälleen hienot, lähes 2 000 silmäparia näki todella tasokkaat snowcross-kilpailut.

Naisten luokassa Linn Sjöberg voitti päivän molemmat finaalilähdöt. Linn johtaa naisten sarjaa täydellä pistepotilla.

– Vielä viikolla oli epävarmaa pystynkö viikonloppuna ajamaan laisinkaan, sillä PM:ssä satutettu käsi oli vielä huonossa kunnossa. Onneksi pääsin mukaan ja ajo sujui hyvin, totesi tyytyväinen voittaja kilpailun jälkeen.

Veeti Loukko jatkoi Team Loukon vahvaa panosta voittaen Junior 7-11 -luokassa päivän molemmat lähdöt. Loukko teki molemmissa erissä hienot ohitukset ja ajoi muutenkin molemmat erät erittäin hienosti. Treeni Juuso Loukon ja Mikko Osmon seurassa on tuonut nuorelle miehellä lisää vauhtia. Junior 11-14 luokassa Emil Herten ajoi sijalle 11.

Pro-luokan aika-ajoissa Mikko Osmo ajoi paalupaikalle ja Juuso Loukko puolestaan sijalle neljä.

Avauslähdössä Juuso otti tukevan tuntuisen keulan takana tuleviin kuljettajiin, kunnes erän edestä laitteesta alkoivat tehot vähentyä ja kierrosajat tippuivat lähes sekunnilla. Tämän seurauksena Eetu Karjalainen pääsi kuittaamaan Juuson ohitse. Osmo nousi erän aikana aivan Juuson kantaan ollen lopulta kolmas.

Toisen erän alku oli myös Juuson näytöstä, hän otti holeshotit startissa ja pääsi karkuun kanssakilpailijoilta. Loukko johti erää yhdeksän kierrosta ennen kuin tekniikka alkoi reistailla, puolitehoisella kelkalla ajaessa lopputulos tippui lopulta sijalle 10. Loukon tiputtua kärjestä erän voitosta nähtiin huima taistelu Jussi Hongan, Mikko Osmon ja Eetu Karjalaisen välillä. Voitto ratkaistiin viimeisessä kurvissa, ruutulipulle ensimmäisenä ajoi Honka perässään Karjalainen ja Osmo.

Juuso oli ymmärrettävästi harmissaan erien jälkeen.

– Hukkaan valui iso kasa tärkeitä SM-pisteitä, nyt vain kone nippuun ja kohti seuraavia taisteluita.

Osmollakin jäi viikonlopusta nälkää. Tärkeitä pisteitä tuli hänelle jälleen paljon, mutta kun voittoa lähdettiin hakemaan, niin pronssi on hienoinen pettymys.

Päivän lopputulokset
1. Eetu Karjalainen
2. Jussi Honka
3. Mikko Osmo
4. Juuso Loukko

SM-sarjassa Karjalainen ja Osmo ovat ottaneet pienen kaulan ennen Jere Tynkkystä, Loukkoa ja Joonas Keskiahoa.

Kilpailun tulokset

Katso viikonlopun kilpailut Ruudusta.

Teksti: TeamLoukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross