Snowcross 24.01.2018

Team Loukolla vahva avaus snowcrossin SM-kauteen

Team Loukko avasi SM-kauden Seinäjoelta. Kuva: Team Loukko

Snowcrossin SM-kausi avattiin huikeissa puitteissa Seinäjoella OmaSP Stadionilla. Sarjan uusi promoottori LiveSport on tehnyt hienoa työtä lajin eteenpäin viemisen suhteen, ja kauden avaus Seinäjoelle osoitti sen, että suunta on oikea. Aikataulussa pysyttiin hienosti, väliajoilla nähtiin hienoja ohjelmanumeroita, rata kesti hyvin kovan rasituksen ja nopeimmat kuskit palkittiin loistavin palkinnoin. Tänä vuonna kilpailuja voi seurata myös suorana ruudusta.

Team Loukon Linn Sjöberg aloitti päivän hienosti voittaen Lynxillään molemmat päivän lady-luokan lähdöt.
Emil Herten jatkaa Hertenin perheen snowcross-perinnettä ja kilpailee juniorit 11-14 -sarjassa. Herten ajoi molemmissa erissä neljänneksi. Luokan voittoon kaasutteli Jesse Mattsson, Herten oli yhteispisteissä neljäs.

Juniorit 7-11 on uusi sarja kisarintamalla, luokassa ajetaan enintään 200cc-kelkoilla. Team Loukon nuorin kuljettaja 9-vuotias Veeti Loukko aloitti uransa hienosti erävoitolla. Toisessa erässä Loukko oli toiseksi nopein. Lopputuloksissa hän voitti luokan 45 pisteellä ennen Luka Tukiaista ja Thelma Nikulaa, joka oli luokan ainut tyttö. Loukko keräsi myös Ruudun katsojilta ja kilpailun selostajilta isot kehut esiintymisestä haastattelussa kilpailun jälkeen.

9-vuotias Veeti Loukko keräsi kehuja hyvin hoidetusta haastattelutilanteesta. Kuva: Team Loukko

SM PRO -luokassa Mikko Osmo ajoi hienosti kolmanneksi. Osmo aloitti päivän hyvin, aika-ajoista tuli toiseksi nopein aika ja hyvä lähtöpaikka finaaleihin. Avauslähdössä hän ajoi ruutulipulle kolmantena. Toinen startti onnistui täydellisesti, ja hän johti kilpailua kunnes keltaisen lipun jälkeen tapahtui harmittava kaatuminen. Tämän seurauksensa Osmo tippui 15 kuskin finaalissa viimeiseksi, tästä alkoi upea nousu kohti kärkeä, joka nosti hänet erässä lopulta sijalle 3.

Osmo oli todella tyytyväinen mies avauskilpailujen jälkeen.

– Iso fanijoukko pääkatsomossa kannusti kovasti, niin pitihän kotiyleisö palkita hyvällä ajolla, totesi mies kisan jälkeen.

Juuso Loukon päivä ei sujunut toivotulla tavalla. Ajo ei lähtenyt kulkemaan enää aamun harjoitusten jälkeen. Finaali erissä sijoitukset 12 ja 9 toivat tasaisessa kisassa loppupisteissä sijan 12. Juuso ei ollut tyytyväinen avaukseen, kuulemma vain peiliin saa katsoa heikkoa tulosta.

Kärki oli todella tasainen, voiton vei Ruotsin Emill Hanson 33 pisteellä ennen John Stenbergiä, joka saavutti 33 pistettä ja 32 pistettä kerännyttä Mikko Osmoa.

Järjestäjä päätti nopealla aikataululla järjestää uuden kilpailun OmaSp Stadionilla perjantaina 2.2 klo 17,00 alkaen.
Lauantaina 3.2. kisataan kansallinen kilpailu Kokkolassa.

Seinäjoen kilpailun tulokset

Teksti: Team Loukko Tiedotus

Stadion snowcross Seinäjoki järjestettään perjantaina 2.2.2018

Snowcrossin SM-kauden avaus päättyi ruotsalaisjuhliin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross