Snowcross 06.01.2020

Team Loukko.comilla todella väkevä kauden avaus Rovaniemellä

Riku Lauhaluoma (11) lukeutuu Loukko.com Snowcross Academyyn. Kuva: Omiron.kuvat.fi.

Snowcrosskausi avattiin menneenä viikonloppuna kelkkailun pyhätössä Rovaniemellä, legendaarisessa Pakkaskisassa. Team Loukko.com kerääntyi paikalle hiukan vajaalla miehityksellä, kun Rovaniemelle lähdettiin Mikko Osmon, Joona Karjalaisen, Riku Lauhaluoman ja Veeti Loukon voimin.

Tiimin juniorikuljettajat aloittivat viikonlopun urakkansa ensimmäisenä. Luokkaa suurempaan vaihtanut kauhajokelainen Veeti Loukko olikin ensimmäisenä vuorossa Rovaniemen pikkupakkasessa. Loukko ajoi nyt ensimmäistä kertaa Juniorit 11-14 -luokassa Lynx RS:llä. 11 vuotta sunnuntaina täyttänyt Loukko ajoi hyvännäköisesti lauantaina ollen B-finaalin seitsemäs. Sunnuntaina hän paukautti synttäreidensä kunniaksi lisää vettä myllyyn ollen B-finaalin kahdeksas.

Veeti Loukko juhli 11-vuotissyntymäpäiviään Pakkaskisassa. Kuva: Omiron.kuvat.fi.

Loukko.com Snowcross Academyn suojatti, kauhajokelainen Riku Lauhaluoma antoi heti lauantaina näyttöjä ajosta ja siitä, miksi nuorukainen on valittu academyyn mukaan. Juniorit 14-16 -luokassa ajava Lauhaluoma nousi aika-ajojen kuudennelta paikalta erä kerrallaan aina finaalin pronssipodiumille. Nuorukainen on iskussa tulevaan SM-sarjaan.

Tiimin viimeisin kiinnitys on Pro Lite -kuljettaja Joona Karjalainen. Kausi 2019 jäi kemiläisellä hiukan vajaaksi, joten annettavaa tälle kaudella riittää. Karjalainen nakutteli vielä lauantain vastaisena yönä uutta alustaa kelkkaan paikalleen, joten odotukset olivat korkealla. Tavoitteena oli hakea hyviä startteja ja ehjiä kisalähtöjä, joita Karjalainen toden teolla tarjoili. Lauantain alkuerän kuudes paikka ja toisen erän voitto näyttivät miehen vauhdin ja myrskyvaroitus oli annettu. Finaalissa kakkospaikka menikin ikävästi vihkon puolelle, kun viimeisillä kierroksilla Karjalaisen hätäkatkaisin irtosi ja hän menetti sijoituksia ollen lopulta viides. Sunnuntaina olikin taas vahvaa ajoa koko päivän mitalta. Finaalissa nelospaikalta vahva lähtö ja kovasta lumipölystä huolimatta Karjalainen ampaisi kakkospaikalle. Tasaisen väännön jälkeen ykköspaikalla ollut Emil Mikalsen teki virheen ja Karjalainen sai lasketella lopun erää ykköspaikalla voittoon. Kausi on startattu voitolla ja mies on todella tyytyväinen tulokseen.

Joona Karjalainen kuittaisi voiton. Kuva: Omiron.kuvat.fi.

Hallitseva, kaksinkertainen Suomen mestari Mikko Osmo otti tavoitteekseen lähteä Pakkaskisaan ainostaan testaamaan ja ottamaan kauden ensimmäiset startit alle. Kovasta lumipölystä johtuen Osmo päättikin ottaa rauhallisesti koko kilpailun, testata uutta RS:ää tositoimissa ja hakea tulevan kauden kisasäädöt kohdalleen.

Kypärän sisässä taisi kyllä vanha kilpailuveri hiukan virrata, sillä lauantain loppusaldona alkuerien sijoitukset kaksi ja yksi sekä finaalin nelospaikka. Sunnuntaina samoja varmoja otteita nähtiin Osmon käsistä, sillä mies otti alkueristä nelos- sekä kolmospaikan. Finaaleissa hän sai hyvän lähdön ja sai lopulta käteensä pronssisen pokaalin. Säädöt on nyt kunnossa ja kelkka toimii, joten katseet on siirretty kohti Paljakan Snowcross SM -kauden avausta.

Mikko Osmo ajoi varmasti. Kuva: Omiron.kuvat.fi.

Loukko.com-tiimin matka jatkuu tulevana viikonloppuna Ruotsin Östersundissa järjestettävässä ÖSSK Cup:ssa. Ruotsiin kautta avaamaan lähtee muun muassa Veera Virtanen.

Teksti: Harri Kolehmainen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross