Snowcross 19.02.2019

Team Loukko.com räväytti Snowcross-kauden avauksessa Parikkalassa

Mikko Osmo oli epäonninen, mutta myös voitokas. Kuva Omikron.kuvat.fi

Team Loukko.com -kuljettajat räväyttivät Parikkalassa järjestetyssä Snowcross SM -sarjan ensimmäisessä kilpailuviikonlopussa. Tiimin kuljettajia nähtiin jokaisessa kilpailuluokassa, jossa niitettiin menestystä pitkin viikonloppua.

Lauantaina tiimin urakan aloitti Road 2 Snowcross -sarjaa kuvaava lajin täysin ummikko Harri Kolehmainen. Koheltamiselta ei Kolehmaisen ensimmäisessä kisassa vältytty, sillä hän joutui keskeyttämään polttoaineen loputtua jo harjoituksissa.

Aika-ajoissa mies sai ajettua puolikkaan kierroksen, joten jännitys kypärän sisässä oli taattu ennen varsinaisia kilpailueriä.

Kilpailuerissä Kolehmainen teki sen mitä on luvannut, eli tuli ehjänä maaliin sekä selvisi molemmat erät kelkan selässä. Kokonaispisteissä Kolehmainen löytyy 14:ltä sijalta.

Tiimin nuorukainen Veeti Loukko pääsi myös avaamaan kautensa Parikkalassa. Mini Junioreissa ajava Loukko näytti jo aika-ajoissa osaamistaan ollen aika-ajojen viides. Ensimmäisessä erässä Loukko löysi myös hyvän vauhdin kelkkaansa ja kaasutti kuudenneksi. Toiseen erään mentäessä hän kertoi olevansa iskussa ja kelkkakin säädetty nuorukaiselle kohdalleen. Loukko teki kuten lupasi ja iskussa ollut mini junior tykitteli erän neljänneksi.

Päivän yhteispisteissä Loukko oli sijalla viisi, joten tästä on hyvä lähteä rakentamaan kautta.

Veeti Loukko avasi Mini Junior -kautensa. Kuva Omikron.kuvat.fi

Karjalainen finaaliin sunnuntaina

Kilpailuviikonlopun ensimmäiseen Pro Lite -urakkaan lähtenyt Joona Karjalainen esitteli aamupäivällä kuntoaan ollen ensimmäisen karsintaerän kuudes. Toisessa alkuerässä Karjalaisen sijoitus pysyi stabiilina ja taskussa lähtikin kuudespaikka. Lauantain loppupäivä vaihtui mollivoittoiseksi ja valittavasti Karjalaisen urakka päättyi alkueriin.

Sunnuntaina edellisyönä säädetty kelkka ja mies olivat uudessa iskussa. Molemmissa alkuerissä Karjalaiselle kirjattiin kuudennet sijat. Last Change -lähdön kautta hän selvitti itsensä vielä finaalin takariviin.

Finaalissa Karjalainen paukautti suhteellisen hyvän lähdön ja nakutteli itsensä sijoitus kerrallaan lopulta kahdeksanneksi.

Mini-Herten korokkeelle

Sunnuntaina Mini Junioreissa Emil Herten edusti Team Loukko.comin kunniaa ja pasautti aika-ajoissa toiseksi. Ensimmäisessä alkuerässä tiukassa taistelussa Herten puolusti paikkaansa kuin vimmattu. Ensimmäisessä erässä tuloksena oli kolmas sija.

Toisessa erässä sijoituksia laiteltiin uusiksi koko porukan kärkikymmenikössä. Herten taisteli mitalisijoituksista ja lopulta sijoitus toisen erän osalta oli neljäs.

Hertenin palkintokaappi sai myös Parikkalassa täytettä, sillä Mini Junior -gladiaattori oli kokonaispisteissä kolmas.

Virtasella parempaa ajorytmiä

Team Loukko.comin periaatteisiin on aina 1990-luvulta asti kuulunut se, että tiimissä pitää olla naiskuski mukana. Tänä vuonna naisten luokassa Team Loukko.comia edustaa motorsportin monitoiminainen Veera Virtanen.

Virtanen nähtiinkin jo lauantaista asti tiimin varikolla, vaikka oman urakkansa hän aloitti sunnuntaiaamuna. Virtanen oli sunnuntaina aivan uudenlaisessa ajokunnossa, mikä näkyi aika-ajojen kolmospaikkana. Hänen huoltajamekaanikko Pekka kehui Virtasen parempaa ajorytmiä ja se myös näkyi sunnuntaina kierrosajoissa.

Ensimmäisessä alkuerässä Virtanen naputteli vakuuttavia kierrosaikoja ja ajoi itsensä erän neljänneksi. Toisessa alkuerässä lähtö onnistui hyvin ja Virtanen sai hyvät asetelmat. Toisen erän lopputuloksena oli neljäs paikka yli kolmen sekunnin erolla seuraavaan. Kokonaispisteissä Virtanen oli yhdellätoista pisteellään neljäs.

Veera Virtanen on Team Loukko.comin naisedustaja. Kuva Omikron.kuvat.fi

Osmo kolaroi ja voitti

Pro-luokka oli ehkä koko viikonlopun odotetuin. Kuninkuus-luokaksikin nimettyyn luokkaan viivalle laitettiin kokeneet Mikko Osmo ja Juuso Loukko.

Osmo on kiertänyt todella ahkerasti koko alkukauden kilpailuissa ja harjoituksissa, mikä näkyi selkeästi miehen vauhdissa. Loukko vuorostaan on isyyden sekä muiden kiireiden keskellä luokan niin sanottu ”musta hevonen” hiukan pienemmästä treenimäärästä johtuen.

Lauantaina tämä kaksikko otti saman tien löysät pois ensimmäisessä alkuerässä. Vauhtia riitti herroille Lynxissä ja lopputuloksena Mikko Osmo ajoi toiseksi ja Juuso Loukko kolmanneksi.

Väkevän oloinen vauhti jatkui edelleen toisessa alkuerässä, sillä herrat naputtivat suoraan kaksoisvoiton.

Ennen lauantain finaalia ei tietenkään täysin kuivin käsin päästy liikkeelle. Loukon kelkasta katkesi matto, joten osat vaihdettiin varikolla varakelkkaan, että finaaliin selvitään.

Finaalissa vauhtia riitti molemmilla, mutta kyytiä tuntui olevan muillakin. Osmo ajoi kolmanneksi, vaikka ei ollut täysin tyytyväinen päivän suoritukseen. Loukolle nelospaikka, joten tästä oli hyvä lähteä kirjaimellisesti rakentamaan sunnuntain urakkaa. Tiimin porukka läheltä lainattuun talliin ja hitsipilli kuumaksi.

Sunnuntaina varsin tuulinen aamupäivä oli väistynyt auringon tieltä ja Pro-luokka päästiin starttaamaan auringon paistaessa.

Ensimmäisessä alkuerässä aurinko ei ihan täysin paistanut Osmon kierrokseen, vaan mestari kaatui nurin lähdössä. Takaa-ajoasemassa sen verran kiehui kypärän sisällä, että vauhtia alkoi tulla RS:ään yli muiden. Osmo sai nostettua itsensä viimeiseltä sijalta neljänneksi, mutta erä keskeytetään punaisella lipulla viiden kierroksen kohdalla. Sijoitukset jäivät voimaan, joten lopputulos oli varsin passeli.

Omassa ryhmässään Loukko löysi RS:ään aivan uutta tuulta ja näytti koko Parikkalalle, mistä mies on tehty. Edellisen yön remontointi ei painanut liikaa reisissä, koska Loukko otti suvereenin voiton erästä ja pokkasi tarvittavat pisteet kotiin.

Toisissa karsintaerässä Loukolle paikka A-ryhmästä ja sieltä kaiveltiin kolmospaikka. Osmo starttasi B-ryhmästä takaraivossaan edellisen lähdön pieni kolari ja pyllähdys. Hän sai aiemmasta kolarista adrenaliinit tappiin ja ampui huippulähdön vieden holeshotin sekä tullen vielä ykkösenä maaliin. Huima lähtö ja huima erä miehelle plakkariin.

Finaaleissa tiimin pojat ottivat viereiset paikat lähtörivistä. Lähtöalueen keskivaiheelta löytyi juuri oikeanlainen paikka parkkeerata uudet Lynx RS:t. Osmo irtosi viivasta kuin luoti ja pasautti suoraan ykköspaikalle. Osmo tykitti elämänsä ajoa koko erän ollen ykköspaikalla, vaikka takana käytiin mitä uskomattominta taistoa. Loukko sai myös kovan startin, mutta tällä kertaa vauhti riitti finaalin kuudennelle sijalle.

Jännitystä nähtiin finaalien viimeiselle kierrokselle asti, sillä lähes komeettamaisen nousun tehnyt Joonas Keskiaho alkoi ahdistaa Osmon ykköspaikkaa. Mies ei antanut tuumaakaan periksi, vaan löi liipasinta vielä pari milliä syvemmälle.

Lopputuloksena Osmolle ensimmäinen SM-sarjan osakilpailuvoitto sitten vuoden 2013. Mies oli silminnähden todella tyytyväinen ajoonsa ja kertoi, että kaatumisen adrenaliini taisi olla se, millä voitto saatiin plakkariin.

Tiimin kiertue jatkuu tulevana viikonloppuna Ouluun Stadion Snowcross -kilpailuun. Oulun stadionille lähdetään koko porukan voimalla, eli mukana ovat Mikko Osmo, Joona Karjalainen, Veera Virtanen, Emil Herten ja Veeti Loukko.

Teksti: Team Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross