Snowcross 04.02.2020

Team Loukko.com ponkaisi podiumille Kemijärvellä

Team Loukko.comin kuljettajat Mikko Osmo (vas.) ja Joona Karjalainen kuittaisivat kakkossijat luokissaan Kemijärven sunnuntaissa. Kuva: Team Loukko.com -tiedotus

Kemijärvellä ajettiin menneenä viikonloppuna Snowcross SM -sarjan toinen osakilpailuviikonloppu. Team Loukko.comin kuljettajille viikonloppu näytti erittäin valoisalta ja menestystä tuli molemmilta päiviltä runsain mitoin.

Lauantaina ensimmäisenä Kemijärven vauhdikkaalle radalle päästettiin Harraste-luokka ja tiimin kuljettaja Harri Kolehmainen ampaisi omaan urakkaansa kireässä pakkasaamussa. Harjoituksissa Kolehmainen löysi hyvännäköisen rytmin ja oli silminnähden tyytyväinen ajoonsa.

Ensimmäisessä erässä lähtölampun sammuessa Kolehmainen jähmettyi viivaan ja syyksi paljastui pimentynyt sytytystulppa. Toisessa erässä tulppa oli kunnossa ja mies pääsi matkaan lähdön jälkeen seitsemäntenä. Parin ensimmäisen kierroksen jälkeen Kolehmainen vetäisi hypystä vastapattiin ja kelkka kaatui kumoon. Hänen sijoituksensa oli kahdeksas. Finaalissa Kolehmaisella oli hyvännäköinen lähtö, mutta vauhti ei rittänyt tarpeeksi ja tuloksena oli kahdeksas sija.

– Aivan mahtava viikonloppu! Hyvää kokemusta, omaan mieleen käypänen rata ja tästä on huippupaikka jatkaa Torniota kohti, kommentoi Kolehmainen.

Lauantaina aamun lähtöihin ampaisi myös Veera Virtanen. Hiukan vaikeuksia tuottanut Paljakka oli unohdettu ja Virtanen oli täynnä tahtoa heti aamusta. Rata istui hänelle käteen todella hyvin ja alkueristä Virtanen nappasi itselleen paikat viisi ja seitsemän. Finaaliin haasteeksi tulleet lähdöt saatiin säätöihin niin kelkkaan kuin myös käskyttäjään. Hyvällä reaktiolla Virtanen pääsi kuudentena matkaan ja komeili lopputuloksissa viidennellä sijalla.

Loukko.com Academy -kuljettaja Riku Lauhaluoma on antanut alkukauden mittaan hyviä lähtöjä ja kovia aikoja pohjille, joten Kemijärvellä nuorelta kuljettajalta oli tiedossa kovaa tulosta. Aamun harjoituksissa Lauhaluoma tarjoili todella kovia kierroksia ja olikin harjoituksen neljänneksi nopein.

Ensimmäisessä alkuerässä sormi lipsahti jarrulta ja Lauhaluomalle tuomittiin varaslähtö, joten hän pääsi uusinnassa takarivistä matkaan. Takarivistä kuitenkin löytyi huima vauhti päälle ja lopputuloksissa hän on viides. Toisessa alkuerässä Lauahluoman lähtö onnistui ja hän pääsi hyvin porukan mukaan tullen lopulta kuudenneksi. Hyvien lähtöjen sarja jatkui finaaleihin asti ja tiukassa erässä Lauhaluoma taisteli hyvin, jopa kolmen parhaan sijoituksen porukassa. Finaalin puolivälissä Lynx käännähti kuitenkin hypystä poikittain alas, mutta Lauhaluoma käänsi kelkan suoraan pienestä täräyksestä huolimatta. Aikaa kului ja lopputuloksissa Lauhaluoma oli viides. Todella hyvä ja ehjä kilpailu nuorukaiselta, joten Torniossa varmasti nähdään huimaa vauhtia.

Sunnuntaina Juniorit 11-14 -luokassa ajanut Emil Herten lähti myös positiivisella mielellä omaan urakkaansa. Herten ajoi aamun harjoituksissa toiseksi nopeimman kierrosajan vain muutaman sadasosasekunnin perässä Oscar Nikulaa. Nuori Herten pääsi ensimmäisessä alkuerässä haastamaan Nikulaa uudestaan, mutta tällä kertaa Nikula oli nopeampi ja Hertenille kakkospaikka. Toisessa alkuerässä lähdössä hiukan jäänyt Herten löysi rytmin todella upeasti ja paukutti itsensä uudelleen kakkoseksi. Finaalissa kovan taistelun Jyri Pernun kanssa käynyt Herten väänsi pitkään kakkospaikasta. Toisena ollut Herten teki pienen ajovirheen ja kypärä kolahti tankoon. Pernu pääsi ohi ja Herten oli upealla ajolla finaalin kolmas.

Joona Karjalainen kärsi kuumeilusta ja flunssasta viikon ennen Kemijärveä, joten luvassa oli mielenkiintoinen Pro Lite -luokan viikonloppu. Karjalaisen oli tarkoitus lähteä hakemaan ehjät erät sekä tärkeät pisteet talteen. Kunto vaihteli hieman päivän mittaan, mutta vauhdissa se ei Karjalaisella näkynyt missään. Harjoituksissa hän paukutti kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Ensimmäisessä erässä Karjalaiselle vauhtirata maistui hyvin ja oli selkeästi mieleinen, sillä erästä napsahti kolmossija. Toisessa alkuerässä Karjalainen otti hyvän lähdön viivalta ja kovatasoisessa erässä irtosi hyvä nelospaikka.

Finaalissa Karjalaisella oli loistava lähtö ja ensimmäiset kuusi kierrosta tiukkaa takaa-ajoa Aleksi Rehun kanssa. Rehulla vauhti hiukan hiipui, joten Karjalainen pääsi kärkeen ja karkumatkalle. Kahdeksannen kierroksen kohdilla flunssa hyydytti hiukan Karjalaista ja kovaa takana ajanut Miika Lammi pääsi ohi. Lauantain finaalista Karjalaiselle kuitenkin uran ensimmäinen podiumpaikka ja hopeaa kouraan.

Sunnuntaina Karjalaisen olo oli huomattavasti edellistä päivää parempi ja hän olikin kovassa iskussa menossa kohti päivän urakkaa. Alkuerissä lähdöt menevät tällä kertaa pieleen ja kymmenenneltä sijalta lähdettiin rakentamaan erää uudelleen. Lopulta rytmi ja vauhti osui uomiinsa, joten Karjalainen naputteli kuljettaja kerrallaan ohituksia ja itselleen alkueristä sijoitukset kaksi ja kolme.

Finaalissa Karjalaisella oli taas hieman huono reaktio ja kuudennelta paikalta erän alkuun ponkaissut Karjalainen aloitti takaa-ajon. Varmalla ja rauhallisella ajolla hän nousi sijoitus kerrallaan ylöspäin ja lopputuloksissa Karjalaisen nimi huudettiin jälleen hopeasijoitukselle.

– Lähtökohdat viikonloppuun olivat kyllä haastavat, mutta nyt voi olla todella tyytyväinen! Lähtöihin vielä vähän poppakonsteja, niin ei tarvitse muille antaa etumatkaa, Karjalainen kertoi.

Pro-luokassa oli ensimmäisen osakilpailun jälkeen mielenkiintoinen sarjatilanne. Joonas Keskiaho johti, Topi Posti oli toisena ja Mikko Osmo kolmantena. Kemijärvi oli jokaiselle kuljettajalle tuttu paikka, rata vauhdikas ja leveä, joten voitiin odottaa tiukkaa kilvanajoa.

Osmo oli heti ensimmäisen harjoitusryhmän nopein ja Juuso Loukko kolmanneksi nopein. Ensimmäisessä alkuerässä Osmon lähtö ei osunut kohdilleen ja hän jäi hieman sumppuun. Osmo löysi kuitenkin hyvän rytmin ja painoi itsensä vielä voittoon. Loukko onnistui lähdössä hyvin ja oli erän neljäs. Toisessa erässä Keskiaho ampaisi kärkeen ja karkuun muilta, joten takaa-ajotilanteessa Osmo hyökkäsi matkaan kolmospaikalta. Osmo sai nostettua itsensä toiseksi ja piti vauhdin loppuun asti. Loukko ajoi myös todella hyvän erän ollen neljäs.

Finaalissa Osmo jäi lähdössä muista ja tipahti kuudenneksi. Hyvällä ajolla sijoitus kerrallaan hän nousi aina kolmannelle sijalle asti, mutta jouduttuaan heittämään jäätyneet ajolasit pois, meni loppuerä ilman laseja. Osmo joutui laskemaan hieman vauhtia, mutta se kantoi silti kolmanteen sijaan. Loukko taisteli erän Juha Haapamäen kanssa ollen lopulta nopeampi ja pokaten seitsemännen sijan.

Sunnuntain Pro-luokkaan lähdettiin hieman erilaisissa tunnelmissa, kun lauantain lopputuloksissa olleita epäselvyyksiä ratkaistiin vasta aamulla lopulliseen muotoonsa. Yön aikana säädetty Lynx RS oli nyt todella hyvässä startti-iskussa päivän taistoon, ja Osmo sai todella hyvät lähdöt alle molempiin alkueriin ja nappasi voiton kummastakin. Loukolle tuli myös hyvät lähdöt alle ja sijoitukset kahdeksan ja yhdeksän. Finaalissa alkumetreillä nähtiin jännitystä, kun lähtöalueen paikkoja oli hieman muutettu ja järjestäytymiseen kului aikaa.

Finaalissa Osmo ampaisi hyvään lähtöön ja kolmen sakkiin heti ensimmäisessä mutkassa. Jarno Hietalahden kanssa taistoon lähtenyt Osmo veti tällä kertaa pidemmän korren ja nappasi itselleen hopeaa sunnuntain finaalista. Loukolla ei lähtö onnistunut yhtä vauhdikkaasta, mutta varmalla ajolla finaaleissa sijoitus yhdeksäs.

– Hyvää ja varmaa ajoa koko viikonlopun. Nyt on muutama viikko aikaa keksiä jokin keino noihin lähtöihin, että päästään Torniossa haastamaan Keskiahoa ja muita kärkikuskeja, Osmo summasi.

Seuraavan kerran kilpaillaan Laivakankaan Raviradalla Torniossa 15.-16. helmikuuta.

Teksti: Team Loukko.com -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross