Snowcross 19.03.2019

Team Loukko.com napsi SM-sarjan tärkeitä pisteitä Kuopiossa

Juuso Loukko lennätti kelkkansa Pro-luokan viidenneksi ja neljänneksi viikonloppuna. Kuva: Jari Lauri / Omikron Photography.

Snowcross SM -sarja näytti menneenä viikonloppuna todella kyntensä Puijon Pesäpallostadionilla Kuopiossa. Viikonlopun ajaksi pesäpallostadionin kenttä täyttyi lumella ja antoi uskomattoman hienot puitteet sarjan kolmannelle osakilpailulle.

Viikonlopun urakan aloitti Loukko.com-tiimin kokemattomin kuljettaja Harri Kolehmainen Sport-luokasta. Kilpailuun lähti 28 kuljettajaa, joten harjoitukset ja aika-ajot jaettiin kahteen ryhmään. Aika-ajoissa ja harjoituksissa ei Kolehmainen rytmiään kuntoon, ja päivän matka tyssäsi jo Last Change -lähtöön.

Profile Mini Junior -luokassa ajava Veeti Loukko oli jo aika-ajoissa hyvässä vedossa ja otti sieltä neljänneksi nopeimman ajan. Hän sai hyvän alun ensimmäiselle erälle, mutta radan ollessa todella pehmeä, nuorukainen kaatui ja tipahti seitsemänneksi. Toisessa erässä seitsemäs paikka toteutui uudelleen, joten kokonaispisteissä Loukko oli seitsemäs.

Veeti Loukko ajoi tasaisesti Mini Junior-luokan erissä ja yhteistuloksissa seitsemänneksi. Kuva: Jari Lauri / Omikron Photography.

Naisten lähdöt ajettin tällä kertaa sunnuntaina ja Team Loukko.com -kuljettaja Veera Virtanen päästettiin irti. Harjoitukset ja aika-ajot ajettiin samassa, ja Virtanen kuittasi itselleen kuudennen sijan. Ensimmäisissä erissä taistelu kiristyi ja Virtanen paransi osakkeitaan ollen viides. Toisessa erässä Nummijoki, Simontaival ja Virtanen väänsivät koko erän mitalla kynsin hampain sijoituksista. Lopulta muutamien kierroksella ohitustilanteiden jälkeen Virtaselle irtosi kuudes sija. Kokonaispisteissä hän oli kuudes.

Veera Virtanen ajoi naisissa kuudenneksi. Kuva: Jari Lauri / Omikron Photography.

Herten Motorsport -sukua jatkava Emil Herten aloitti oman kilpailuviikonlopun myös sunnuntaina. Ensimmäisessä Junior 11-14 -lähdössä Herten nappasi kakkospaikana, mutta toisessa erässä matka tyssäsi keskeytykseen. Hyvä menestys aika-ajoissa ja erissä takasi kuitenkin hänelle kokonaispisteissä viidennen sijan.

Yksi keskeytys haittaisi Emil Hertenin kokonaistulosta, vaikka hän ajoikin kertaalleen toiseksi Junior 11-14 -luokassa. Kuva: Jari Lauri / Omikron Photography.

Pro Liten Joona Karjalaisella oli koko viikonlopun tilanteita radalla ja pilttuussa. Lauantaina matka päättyi ensimmäisessä erässä hihnan katkeamiseen. Toisesta erässä epäonni jatkui ja neljän kierroksen jälkeen homma stoppasi keskeytykseen. Last Change -ryhmästä tuli viides paikka, eli finaalin takarivi oli varma. Lähdössä loskat laseihin ja lopulta lauantaina kahdeksas sija finaaleissa.

Sunnuntaina Karjalaisen onni hiukan kääntyi. Rata muuttui kelin lämmetessä vaikeammaksi ja ohituspaikkoja löytyi lähes olematon määrä. Ensimmäisistä eristä kuudennet paikat ja Last Change -lähdöstä kakkospaikka. Finaaleista hyvännäköinen lähtö ja rata entistä raskaampi. Loskan sataessa naamaan ajovire kuitenkin löytyi ja Karjalaiselle lopulta finaalin kuudes paikka.

Joona Karjalainen Pro Lite -luokan pehmeällä lumella. Kuva: Jari Lauri / Omikron Photography.

Pro-luokassa nähtiin todella väkeviä taisteluita ja kaikki pisteet piti saada irti, mitä vain pystyi ottamaan. Sarjaa johtava Mikko Osmo nakutti alkueristä kakkospaikan ja voiton Joonas Keskiahon ollessa lähes pysäyttämättömänä ykkösenä.

Juuso Loukko ajoi tasaiset alkuerät ja niistä paikat kahdeksan ja seitsemän, joten hän kiersi Last Change -erän kautta finaaliin takariviin. Finaaleissa vääntö oli suorastaan väkevää ja kamppailu käytiinkin kolmikolla Tynkkynen, Osmo ja Puhakka. Tynkkyselle voitto ja Osmo kakkoseksi, joka jätti taakseen Pieti Puhakan. Loukolla oli finaaleissa hyvää ajamista ja hän naputtikin itselleen nelospaikan.

Sunnuntaina alkuerissä Loukko löysi Lynx RS:ään aivan uuden vaihteen ja paukautti kaksi nelospaikkaa taskuun. Osmo sai myös oman RS:nsä liitoon lopulta sijoituksille kaksi ja kolme. Molemmat pääsivät suoraan finaaleihin.

Finaalissa oli todella ruuhkainen lähtö. Rataa oli pehmennetty päivän aiemmilla lähdöillä, joten yleisölle tarjoiltiin todella hikinen iltapäivä. Joonas Keskiaho oli lähes pysäyttämätön ja Osmo näki tilaisuuden ottaa vain varmat pisteet talteen. Osmo oli finaalissa toinen pitäen samalla SM-sarjan kärkipaikan. Loukko ajoi finaalissa viidenneksi.

Mikko Osmo säilytti Pro-luokan SM-sarjan piikkipaikkansa. Kuva: Jari Lauri / Omikron Photography.

Tulokset lauantai

Tulokset sunnuntai

Teksti: Harri Kolehmainen / Team Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross