Rallicross 17.09.2019

Team Dynamo RX ja Kuhanen Rallicross SM -sarjan sijalle viisi

Team Dynamo RX:n ja Toni Kuhasen rallicrosskausi on saatu päätökseen. Kuva: Team Dynamo RX.

Rallicross SM -sarjan tämän vuoden päätöskilpailu ajettiin lauantaina Honkajoella. Kouvolalaisen Team Dynamo RX:n finaalikisa ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun Toni Kuhanen jäi neljänneksi omassa semifinaalissa, minkä myötä lopputuloksissa sijoitus oli kahdeksas.

– Toinen alkuerä meni pilalle, kun jäätiin kolaroinnin uhriksi ja sitten yritettiin paikata tilannetta ottamalla riskiä erilaisella rengasvalinnalla semifinaaliin. Keli toi muutenkin haastetta päivään ja lopulta oli tyydyttävä tilanteeseen, Kuhanen summasi päivää.

Rallicross SM -sarjan SuperCar-luokan loppupisteissä Kuhanen oli viides. Mestaruuteen ajoi Juha Rytkönen, toinen oli Joni-Pekka Rajala ja kolmas Jere Kalliokoski.

Kuhanen ajoi kesän sarjan kokonaisuudessaan Team Dynamo RX:n tutulla Mitsubishi Lancerilla, kun tiimin uusi Hyundai i20 kärsi synnytysvaikeuksista. Jari Tuuri testasi Hyundaita kisaolosuhteissa Kouvolassa, mutta lopulta kausi päädyttiin varmuuden vuoksi ajamaan loppuun Mitsubishillä.

Team Dynamo RX:n Riku Sepän mieleen kauden kohokohtana jäi elokuussa Kouvolassa ajettu Rallycross Festival Kouvola.

– Jos ennen kauden alkua joku olisi sanonut minulle, että ajetaan Mitsubishillä neljänneksi NordicX-kisassa, olisin nauranut, Seppä kertasi.

– Rallicrossissa taktiikan merkitys on valtava ja juuri se meni meiltä täysin nappiin Kouvolassa. NordicX:n nelossija tällä kalustolla on meiltä tiiminä niin hyvä saavutus, että voidaan olla sen myötä tyytyväisiä koko kauteen.

Team Dynamo RX ja Kuhanen vetäytyvät nyt talveksi tallin uumeniin ja valmistautumaan tuleviin koitoksiin.

– Kiitos vielä kerran kaikille yhteistyökumppaneille, tiimissä mukana olleille ja tietenkin katsomossa kannustaneille faneille. Hieno kesä takana ja mukavia hetkiä jäi paljon muisteltavaksi, Kuhanen kiteytti ja kiitteli.

Teksti: Tico Anttonen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross