Rallicross 27.08.2019

Team Dynamo RX festaritunnelmissa Tykkimäessä

Team Dynamo RX esiintyi edukseen Rallycross Festival Kouvolassa. Kuva: Team Dynamo RX.

Kouvolan Tykkimäki toimi viime viikonloppuna näyttämönä Rallycross Festival Kouvola -tapahtumalle, jossa nähtiin huima määrä niin Rallicross SM- kuin RallyX Nordic -sarjan kuljettajia. Lisäksi mukaan oli lähtenyt useita kotimaisia kuljettajia Rallicross SM -sarjan ulkopuolelta ja yksi heistä oli Team Dynamo RX:n upouutta Hyundai i20 SuperCar -autoa kuljettanut kouvolalainen Jari Tuuri.

Tuuri lähti kilpailuun testaamaan Hyundaita ja viihdyttämään Team Dynamon runsaslukuista vierasjoukkoa, mutta lopulta Tykkimäen Moottoriradan lämmin festaritunnelma kuumensi Hyundaita vähän liikaakin ja Tuurin kisa jäi tyngäksi.

– Kiitos kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille ja vieraille. Tunnelma varikkopilttuulla oli hyvä ja ihmiset tuntuivat viihtyvän, kiitteli Tuuri sunnuntai-iltana.

Team Dynamo RX:n ykköskuski Toni Kuhanen puolestaan kohautti Tykkimäen monituhatpäistä festivaaliyleisöä hurjalla semifinaalisuorituksella. Dynamon jo moneen kertaan yli-ikäiseksi haukuttu Mitsubishi Lancer SuperCar kulki Kuhasen ja Dynamo tiimin Riku Sepän yhteistyön ansiosta todella hienosti. Kuhasen hyvä lähtö ja Sepän loistavasti laadittu lisälenkkitaktiikka olivat täyttä timanttia ja toivat finaalipaikan.

Team Dynamo RX -tiimin Toni Kuhanen ajoi finaalissa toiseksi korkeimmat SM-pisteet. Kuva: Team Dynamo RX.

Rallycross Festival Kouvolan SuperCar -finaali olikin suomalaisittain hienoa katseltavaa, kun kuudesta finalistista peräti neljä oli suomalaiskuljettajia. Lopulta kisan voitto kuitenkin livahti Robin Larssonille Ruotsiin. Kuhanen oli finaalin neljäs, mutta SM-pisteitä ropisi reilusti, koska Rallicross SM -sarjan kuljettajista vain Jere Kalliokoski ehti Kuhasen edelle lopputuloksissa.

Näin Kuhanen nousi SM-pisteissä tasapisteisiin (67p.) neljännellä sijalla olevan Riku Tahkon kanssa. Sarjaa johtaa Kouvolasta kolmanneksi eniten pisteitä kerännyt Juha Rytkönen (100p.), toisena on Joni-Pekka Rajala (89p) ja kolmantena Kalliokoski (87p.). Rallicross SM -sarjan tämän kauden viimeinen kilpailu ajetaan Honkajoella 14. syyskuuta.

Teksti: Tico Anttonen, Team Dynamo RX Tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross