ATV 04.09.2016

Tanhuanpää Suomen mestariksi

Kauhajoen Jani Tanhuanpää varmisti ATV-crossin Suomen mestaruuden, kun kausi saatiin päätökseen lauantaina Hyvinkäällä.

Aika-ajoissa Tanhuanpää oli nopein ennen Siilinjärven Lasse Ruotsalaista ja Lehtimäen Valtteri Vainionpäätä. Viikonloppuun lähdettäessä oli jo tiedossa että mestaruuteen riittää perusvarma suoritus, joka ei edellyttänyt edes välttämättä palkintopallille pääsyä.

Ensimmäisessä erässä varman startin jälkeen Tanhuanpää otti paikkansa kolmantena, riskejä vältellen hän ajoi maaliin asti tällä sijalla. Kärjessä Vainionpää ahdisteli tiukasti Ruotsalaista, mutta maaliin tultiin kuitenkin Ruotsalaisen voittaessa.

Toiseen erään rata oli kulunut jo todella haastavaan kuntoon ja niinpä Tanhuanpää vain kierteli pahimmat reiät ja ajoi maaliin riskeittä, varmistaen näin toisen Suomen mestaruutensa. Vainionpää otti startin ja ajoi kärjessä Ruotsalaisen ahdistellessa häntä, Ruotsalaisen mönkijän moottori sanoi sopimuksen irti erän loppuvaiheessa, jolloin saatiin uusi erävoittaja SM-sarjaan Valtteri Vainionpään viedessä kisan nimiinsä, samalla Vainionpää voitti myös päivän kokonaiskisan Tanhuanpään ollessa toinen ja Kokemäen Petri Kares sijoittui omasta mielestäänkin yllättäen kolmanneksi.

Pitkä ja vaihteleva kausi on nyt Tanhuanpään osalta paketissa. Se voidaan päättää kohtuullisen tyytyväisin mielin Suomen mestaruuteen, mutta kansainvälisiin ympyröihin on katse jo suunnattu ja sitä kohti harjoittelu jatkuu pienen ylimenokauden jälkeen.

Jani haluaa kiittää kaudesta kaikkia yhteistyökumppaneitaan IKH, A-P Niemi Oy, Biofire Oy, Loukko.com, SVH, Killin Kone, Juupaluoman Sora, Konekesko ja Seriousriding.com Tiedote: Loukko.com

Teksti: Jani Tanhuanpään tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV