ATV 21.08.2016

Tanhuanpään SM-johto kaventui

Kausi 2016 on ollut varsin epäonninen Jani Tanhuanpäälle.

Heinolassa käytiin lauantaina ATV-crossin toiseksi viimeinen SM-osakilpailu, aika-ajot sujuivat kärkikolmikon osalta tutuissa merkeissä. Tällä kertaa järjestys oli Lasse Ruotsalainen, puolen sekunnin päässä Jani Tanhuanpää ja hänestä pari sekuntia Valtteri Vainionpää.

Ensimmäiseen erään Tanhuanpää sai parhaan startin ja pari ensimmäistä kierrosta sujui kärkikolmikolta tiukassa nipussa, sitten Tanhuanpää, jonka ajo sujui erinomaisesti alkoi vastustamattomasti kasvattaa eroa Ruotsalaiseen, josta puolestaan Vainionpää alkoi pikkuhiljaa jäädä. Tanhuanpää kasvatti eron noin 20 sekuntiin, jonka jälkeen hän laitetta säästääkseen lasketteli maaliin rauhallisesti. Ruotsalainen tuli toiseksi selvällä erolla Vainionpäähän.

Ennen toista erää alkoi kuitenkin tapahtua. Kauden aikana tutuksi tullut sade saapui Heinolaan muuttaen radan jälleen kerran mutaralliksi. Huono onni ei tunnu tällä kaudella jättävän Tanhuanpäätä millään rauhaan, kun nyt lähdön odotusalueella poikien jo odotellessa tutustumiskierrokselle lähtöä, ampiainen päätti puuttua tämän kauden SM-taisteluun. Ampiainen pisti Tanhuanpäätä silmäluomeen ja silmä alkoi turvota umpeen. Mitään ei voinut kuitenkaan enää tehdä, koska lähdön hetket olivat käsillä. Tanhuanpää sai kehnon startin ja oli ensimmäisessä mutkassa seitsemäntenä, muutama mutka myöhemmin kuitenkin jo kolmantena. Vainionpää otti parhaan startin ja pystyi pitämään pari kierrosta Ruotsalaista takanaan. Tanhuanpää näki vielä jonkin verran molemmilla silmillään ja ohitti Vainionpään. Hetken kuluttua hän jo haki ohituspaikkaa Ruotsalaisestakin. Silmä kuitenkin muurautui erän aikana täysin umpeen ja Tanhuanpään oli pakko hiljentää vauhtia, jolloin Vainionpää kuittasi takaisin ohi. Tanhuanpää pystyi kuitenkin säilyttämään kolmannen sijansa, mutta SM-sarjassa johto kutistui 14 pisteeseen.

Kahden viikon päästä Hyvinkään kisassa Tanhuanpään pitää yrittää säilyttää tukeva johto sarjassa jatkuvasta epäonnesta huolimatta.

”Nyt on tämä epäonni saavuttanut sen luokan mittasuhteet, että eiköhän Hyvinkäällä ole odotettavissa jo meteoriitin päähän putoaminen, mutta periksi ei anneta niin kauan kuin henki vähänkin pihisee”, kuski totesi ambulanssilta palatessaan.

3. syyskuuta ajetaan siis ratkaiseva osakilpailu Hyvinkäällä. Tuolloin ratkeaa kumpi on kovempi luu, paha karma vai Tanhuanpää.

Teksti: Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV