ATV 01.08.2016

Tanhuanpää palasi kärkitaisteluun Latvian EM-kisassa

Kauhajoen Jani Tanhuanpää palasi ajamaan ATV-luokan EM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua tunkeutuen välittömästi takaisin kärkikamppailuihin.

Jani Tanhuanpää muutti syksyllä Belgiaan parempien treenimahdollisuuksien perässä, mutta kun asiat eivät sujuneet toivotulla tavalla, palasi hän keväällä Suomeen ja on nyt saanut siitä lähtien hyvän treenijakson, jolloin vauhtikin on taas normaalilla tasolla.

ATV-luokan EM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Latvian Stelpessä, jossa taivas aukeni lauantaina ennen vapaita harjoituksia muuttaen radan mutavelliksi. Suurin osa kuskeista päätti pysyä varikolla mukaan lukien Tanhuanpään. Aika-ajoihin rata oli jo kuivahtanut hyvään kuntoon ja jo ensi kierroksista lähtien oli selvää, että Tanhuanpään vauhti oli jälleen entisellään. Loppujen lopuksi aika-ajosijoitus oli neljäs, mikä takasi hyvän lähtöpaikan sunnuntain kisaeriin. Aika-ajo oli erittäin tasainen liki 10 kuljettajan mahtuessa kolmen sekunnin sisään.

Sunnuntain ensimmäinen kisaerä ajettiin kuivissa olosuhteissa ja kärkipään kuljettajat saivat myös parhaat lähdöt. Tanhuanpää oli heti lähdön jälkeen neljäntenä ja suhteellisen tapahtumaköyhän erän jälkeen sijoitus oli sama myös maalissa.

Ennen toisen erän alkua voimakas sadekuuro kasteli taas radan mutavelliksi. Kärkinelikon edessä puomi ei kaatunut maahan asti, joten kaikki saivat huonon lähdön. Tanhuanpää oli vasta kolmastoista ensimmäisen kierroksen jälkeen. Neljän seuraavan kierroksen jälkeen sijoitus oli jo kahdeksas, mutta sitten jäähdytin oli jo niin täynnä mutaa miehen ajettua koko ajan ohitettavien perässä, jolloin lämmöt nousivat. Koska nyt ei ollut kyse koko EM-sarjan kiertämisestä, oli parempi olla riskeeraamatta moottoria. Kaikille muillekin ensimmäisen erän kärkipäälle kävi samalla tavalla, joten podiumpaikka meni keskeytyksen myötä. Kisan päätarkoituskin oli kuitenkin kertoa onko vauhti palannut taas entiselleen ja sen viikonloppu teki.

”Vaikka podiumpaikan menettäminen kirveleekin, on mieli silti huojentunut kun huomaa, että talven tuomat ongelmat ovat taaksejäänyttä elämää ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja” kertoo tyytyväinen kuljettaja mietteitään.

EM-sarjan seuraava osakilpailu on jo viikon kuluttua Viron Kiviolissa. SM-sarjaa on jäljellä kaksi osakilpailua 20.8 Heinolassa ja 3.9 Hyvinkäällä, sitä sarjaa Tanhuanpää johtaa 16 pisteen erolla seuraavaan.

Tiedote: Loukko.com

ATV-cross-kauden avaus Tanhuanpäälle

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV