ATV 14.08.2017

Tanhuanpää jatkaa ATV-crossin EM-kärjessä

Jani Tanhuanpää. Kuva: Jukka Elkelä

Latvian Stelpessä ajettu kauden kolmas EM-osakilpailu sujui Kauhajoen Jani Tanhuanpäältä vauhdikkaasti ja hän kasvatti sarjajohtonsa 28 pisteeseen. Sarjassa toiseksi nousi nyt Viron Kevin Saar, jonka kanssa tiukin mestaruuskamppailu tullaan mitä luultavimmin käymään.

Lauantain aika-ajossa kärkikaksikko oli jo parhaassa vauhdissa virolaisen ottaessa kärkipaikan noin puolen sekunnin erolla Tanhuanpäähän. Kolmanneksi sijoittui Liettuan Domantas Vaznys, joka jäi suomalaisesta lähes sekunnin.

Sunnuntain ensimmäinen kisastartti jouduttiin keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella sattuneen kolarin seurauksena. Uusintastartissa Tanhuanpää joutui hieman pussiin ja oli avausmutkan jälkeen neljäntenä Kevin Saarin johtaessa. Latvian Kristaps Veinbergs oli toisena ja Domantas Vaznys kolmantena. Erän puolivälissä Tanhuanpään yrittäessä ohitusta liettualaisesta ajautui hän huonolle linjalle, jolloin takana vaaninut Norjan Gristobhen Tveraen pystyi ohittamaan molemmat. Hetken kuluttua Vaznyz ja Tanhuanpää ohittivat Latvian Kristaps Veinbergsin, ja Tanhuanpää jahtasi liettualaista takapuskurissa kiinni. Perässä ajaminen tukki kuitenkin mönkijän jäähdyttimen, jolloin Tanhuanpää maaliintulon varmistamiseksi jätti tilaa edellä ajaviin ja varmisteli vain nelossijaansa.

Toisessa erässä Saar ja Tanhuanpää ottivat parhaat startit ja kumpikin yritti kaikkensa koko erän ajan. Ohituspaikkaa ei erän aikana löytynyt ja kaksikko tuli maaliin muutaman sekunnin sisällä toisistaan. Kaksikon vauhdista kertoo jotain se, että kolmanneksi sijoittunut liettualainen jäi heistä jo n. 50 sekuntia.

– Vielä on ajamatta sarjasta kuusi erää ja voittajalle on jaossa aina 25 pistettä. Mitään ei ole ratkaistu mitalien saati mestaruuden osalta. Lisäksi kun Kevin hiipii erä erältä lähemmäksi pisteissä, niin varmistelemaankaan ei voi alkaa. Joka erässä pannaan kaikki peliin ja laskeskellaan pisteitä sitten kauden jälkeen, sarjajohtaja toteaa.

Kausi jatkuu jo viikon kuluttua Viron Kiviõlissa, jonne suomalainenkin on saamassa omia kannattajiaan mukaan.

Teksti: Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV