ATV 17.07.2017

Tanhuanpää ATV-crossin Suomen mestariksi

Jani Tanhuanpää pääsi juhlimaan jo kolmatta ATV-crossin Suomen mestaruutta. Kuva: Tanhuanpää Motorsport

ATV-crossin SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun Torniossa lähdettiin herkullisista asetelmista Lasse Ruotsalaisen johtaessa 3 pisteellä Jani Tanhuanpäätä. Tanhuanpää oli epäonnisen alkukauden pistemenetysten jälkeen kuronut eron Ruotsalaiseen lähes umpeen voittamalla neljä edellistä lähtöä putkeen. Torniossa kuitenkin vaadittiin edelleen molemmissa erissä Ruotsalaisen edellä oloa mestaruuden voittamiseen. 

Aika-ajot menivät Tanhuanpäälle, Valtteri Vainionpään kiilatessa kakkoseksi ennen Ruotsalaista.

Ensimmäisessä erässä Ruotsalainen nappasi kuitenkin startin Tanhuanpään seuratessa takapuskurissa ja yrittäen ohitusta kierros toisensa perään. Erän puolivälissä Tanhuanpää pääsi lopulta rinnalle, ja pitkä pätkä ajettiin lähes rengas rengasta vasten, mutta lopulta Tanhuanpää pystyi rutistamaan kärkeen. Ruotsalainen ei antanut yhtään periksi ja yritti puolestaan ohitusta loppuerän ajan siinä kuitenkaan onnistumatta. Kaksi huippukuljettajaa antoi erässä katselijoille parastaan, ja yleinen käsitys katsomossa oli että tästä ei enää kilvanajo voi paljon parantua. Erä oli mestaruustaistelun kannalta lopulta ratkaiseva sillä toista erää dominoi Tanhuanpää suvereenisti otettuaan parhaan lähdön ja kasvatettuaan johtonsa parhaimmillaan 15 sekuntiin. Valtteri Vainionpää intoutui puolestaan toisessa erässä ahdistelemaan Ruotsalaista tosissaan, ja maaliin he tulivat alle sekunnin sisällä toisistaan Ruotsalaisen kuitenkin oltua edellä.

Tanhuanpää säteili tyytyväisyyttä mestaruuden varmistuttua, ja varsinkin siitä millaisen taistelun mestaruus vaati.

– Fantastista kilvanajoa koko kausi, on todella hienoa kuinka paljon Suomessa saa taistella voittojen eteen. Nämä kisat palvelevat todella hyvin myös EM-sarjaa jossa kuitenkin tämän vuoden päätähtäin on. Muutkin kärkikuljettajat olisivat täysin EM- sarjaan valmiita ja toivotaan että heitä siellä vielä nähtäisiin. Se on myös hienoa, että vaikka kisa on noin kovaa kuten tänään nähtiin niin kuljettajat kunnioittavat toisiaan ja kilpailu pysyy herrasmiesmäisenä. Nyt otetaan muutaman viikon treenijakso ja sitten elokuun puolivälissä alkaa 4 kilpailun rutistus, josta toivottavasti tuomisina on EM-mitali, mieluimmin tietenkin kultainen, Tanhuanpää sanoo.

Tämän vuoden SM-sarja oli erinomainen sekä ratojen, osallistujamäärien ja kuljettajien tason puolesta. ATV-crossin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä näin ollen todella valoisalta.

Teksti: Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV