ATV 22.08.2017

Tanhuanpään EM-johto suli keskeytyksiin

Jani Tanhuanpään molemmat kisapelit tekivät tenän Viron EM-osakilpailussa. Kuva: Team Loukko.com

ATV-crossin kauden neljäs EM-osakilpailu Virossa ei ollut Jani Tanhuanpään juhlaa, sillä tekniset ongelmat kahdessa mönkijässä riistivät suomalaisen johtoaseman.

Jani Tanhuanpää lähti EM-sarjan kärkikuskina Viron Kiviõlissa ajettuun kauden neljänteen ATV-crossin osakilpailuun.

Lauantaina aika-ajot olivat kauden tiukimmat, neljä kärkimiestä oli aika-ajojen loputtua sekunnin sisällä toisistaan. Tanhuanpää oli näistä kolmantena saaden näin hyvät lähtöasetelmat sunnuntain kisaeriin. Kaikki oli kunnossa aika-ajoissa, ajo sujui, laite toimi kuin unelma ja sääkin suosi. Minuutilleen aika-ajojen päättymisen kanssa tuli rankka ukkoskuuro sormenpään kokoisten rakeiden kera. Hyvin toiminut mönkijä huollettiin, tosin tankkaus jätettiin sunnuntaille mikä saattoi olla jälkeenpäin ajatellen ratkaiseva virhe.

Sunnuntain ensimmäisen kisaerän lämmittelykierroksella Tanhuanpään mönkijä ei käynyt enää kunnolla ja jo parin kierroksen jälkeen laite alkoi pätkiä ja veto hävisi, jolloin erä oli pakko jättää kesken. Tästä alkoi huoltomiesten hikinen iltapäivä, kun he yrittivät saada varalaitetta kisakuntoon erien välissä. Aika kuitenkin riitti ja Tanhuanpää oli valmiina toiseen erään.

Toinen erä lähti hyvin käyntiin ja startin jälkeen Tanhuanpää oli sijalla 4 prässäten edellä ajavia. Muutaman kierroksen jälkeen varalaitekin alkoi kuitenkin pätkiä ja erän puolivälin tienoilla sammui kokonaan radan varteen. Erän jälkeen oli hämmentyneet tunnelmat, kun edeltävänä päivänä hyvin toimineet laitteet hyytyivät samaan ongelmaan.

Kotimatkalle lähdettiin epävarmana jatkosta, koska ei tiedetty onko mukana vain moottorivikaisia laitteita ja seuraavaan EM-osakilpailuun lähtö olisi jo reilun viikon kuluttua.

Heti maanantaina kuitenkin selvisi jälleen Suupohjan Varaosa ja Huollon ansiosta, että ongelmista selvittiin pelkällä ruiskujen putsaamisella ja männän vaihdolla. Jostain oli bensan sekaan eksynyt epäpuhtauksia.

EM-sarjan osalta kaikki on vielä mahdollista, kun Tanhuanpää on toisena vain 7 pistettä Viron Kevin Saarea jäljessä. Ainakaan latausta ei kahdesta viimeisestä osakilpailusta tule puuttumaan. Ranskan kisa ajetaan 2.-3.9. ja siitä kahden viikon kuluttua sarjan päättävä Hollannin osakilpailu.

Tiedote: Loukko.com

Tanhuanpää jatkaa ATV-crossin EM-kärjessä

Tanhuanpää ATV-crossin Suomen mestariksi

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV