ATV 20.06.2016

Tanhuanpää jatkaa maksimipistein ATV-crossin kärjessä

Jani Tanhuanpää kuittasi maksimipisteet Iisalmen kurassa.

Viikonloppuna käyty mönkijäcrossin SM-osakilpailu Iisalmen savipohjaisella radalla meni selviytymistaisteluksi, kun loppuviikon sateet olivat muuttaneet radan savivelliksi.

Sunnuntai-aamulla kilpailu aloitettiin kuitenkin aika-ajoilla, missä saatiinkin heti yllätyksiä, kun Lehtimäen Valtteri Vainionpää liukasteli nopeimman ajan ja pyöräpuolelta mönkkäreihin siirtynyt Miika Latvala ajoi kolmoseksi. Lapinlahtelainen Lasse Ruotsalainen sijoittui kakkoseksi ja Sm-sarjaa johtava Kauhajoen Jani Tanhuanpää jätettiin neljänneksi.

Ensimmäiseen erään lähdettäessä rata oli vieläkin mudan vallassa ja kauhulla odotettiin mitä kilvanajosta tulee. Siististi kuitenkin päästiin matkaan Latvalan johdolla, Tanhuanpää seurasi toisena, Vainionpää ja Ruotsalainen vanavedessään. Ehkä Latvalan vähäisempi ajokokemus mönkijällä näkyi siinä, että toisella kierroksella hän spinnasi liukkaalla radalla ja Tanhuanpää kuittasi kärkipaikan, Ruotsalainen seurasi Vainionpään kannoilla niin tiukasti, että mönkijä nieli saviliejua itseensä minkä seurauksena Lasse joutui muutama kierros myöhemmin keskeyttämään moottorin ylikuumennuttua. Tanhuanpää kasvatti varmalla ajolla johtonsa parhaimmillaan jo 18 sekuntiin, Vainionpää tuli maaliin toisena ja Latvala taisteli itsensä takaisin kärkikolmikkoon.

Kuljettajat ja mönkijät olivat erän jäljiltä vahvassa saviliejussa, jolloin alkoi huoltomiesten urakka saada laitteet toiseen erään ajokuntoon. Kiitettävästi laitteita olikin toisen erän lähtöviivalla lähes yhtä paljon kuin ykköserässäkin. Toisen erän startin otti jälleen Latvala, sitten Tanhuanpää, Vainionpää, Ruotsalainen tässä järjestyksessä. Latvala pyörähti jälleen toisen mutkan jälkeen, jolloin Vainionpää pääsi puikahtamaan Tanhuanpään ohi johtopaikalle. Seuraavalla kierroksella samassa liukkaassa paikassa Vainionpää puolestaan kaatoi laitteensa, jolloin Tanhuanpää ja Ruotsalainen kuittasivat kärkipaikat. Ruotsalainen jahtasi Tanhuanpäätä koko erän ajan, mutta Jani ajoi vain johtopaikkaa varmistellen ja varoen lipsauttamasta sivuun ajouralta, joten tässä järjestyksessä tultiin maaliin asti. Vainionpää putosi kaatonsa aikana seitsemännen sijan paikkeille, josta ankaran taistelun avulla pääsi nousemaan kolmanneksi. Latvala pyörähteli erän aikana useampaan otteeseen, joten hän ei toisen erän kukitukseen mahtunut.

Totaalin voiton otti näin Tanhuanpää johtaen myös Sm-sarjaa täysin pistein neljällä erävoitollaan. Vainionpää oli Iisalmessa kokonaiskisan kakkonen ja myös SM-sarjan kakkonen 16 pistettä Tanhuanpäästä. Latvala oli Iisalmen kolmas, mutta Lasse Ruotsalainen säilytti SM-sarjan kolmostilan 24 pistettä johtopaikasta.

“Ihan hirveä päivä sekä ajollisesti että radan puolesta, mikä on sääli, sillä Iisalmen rata on todella nautittava kuivalla kelillä. Tänään en ollut nopein mies radalla, mutta ehkä kuitenkin hallitsin vaikeat olosuhteet parhaiten, kun en sortunut pyörähdyksiin enkä kaatoihin koko päivänä. Hyvä saada täydet pisteet mukaan, mutta nautinnolliseksi ei päivää voi kyllä tällä kertaa kutsua, sateen sattuessa kuitenkin vain ajetaan sateessa vanhan sanonnan mukaan,” kuittasi päivän voittaja kotiinlähtöä odotellessaan.

Seuraava SM-osakilpailu on Karkkilassa 16.7.

Teksti ja kuva: Loukko. com

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV