ATV 17.04.2017

Tanhuanpää aloitti EM-urakan erävoitolla

Jani Tanhuanpää pääsi nousemaan podiumin kolmannelle paikalle Hollannin EM-avauksessa. Teksti: Jani Tanhuanpään Tiedotus

Jani Tanhuanpään urakka ATV Motocrossin EM-sarjassa alkoi parhaalla mahdollisella tavalla Hollannin Oldebroekissa suomalaisen voitettua ensimmäisen erän.

ATV Motocrossin EM-avauksen ensimmäisen lähdön jälkeen Tanhuanpää oli viidentenä, mutta erän aikana hän napsi sijoituksia yksi kerrallaan ja neljä kierrosta ennen maalia hän oli noussut kärkeen erittäin raskaalla radalla, jossa kuntotekijät nousivat ratkaisevaan rooliin erän lopulla. Osoitus hyvän valmistautumisen tärkeydestä on, että vuosi sitten keväällä onnettoman talven jälkeen hän oli samaisella radalla Hollannin mestaruusosakilpailussa sijalla 22.

Tänä vuonna jo lauantain aika-ajot osoittivat, että nyt Tanhuanpää on EM-sarjan kärjen vauhdissa sijoituksen ollessa neljäs, vaikka miehen ATV:n ohjausiskari hajosi heti ensimmäisellä kierroksella. Sunnuntai oli onneksi pääsiäisen vuoksi välipäivä, kun voimakas vesisade piiskasi rata-aluetta.

Maanantaina oli taas auringon vuoro paistaa ja niin se paistoi myös suomalaiseen ATV-crossiin. Osoitus ATV.porukan hyvästä hengestä on, että viime vuoden SM-hopeamitalisti Valtteri Vainionpää oli Tanhuanpään mukana huoltomiehenä Hollannissa. Parin viikon päästä kaksikko ajaa taas kilpaa toisiaan vastaan SM-avauksessa Sipoossa.

Tanhuanpään toinen erä ei alkanut yhtä hyvin aloitusmutkan yhteenajon seurauksena ja sijoitus oli 15 tietämillä ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta siitä alkoi raivoisa taistelu kohti kärkisijoja. Erä toi tullessaan Tanhuanpäälle koko porukan nopeimman kierrosajan ja vauhti riitti neljännelle sijalle.

Yhteistuloksissa pisteet riittivät kolmannelle sijalle tasapistein toisena olevan Ricardo Phoelicin kanssa ja pisteen voittanutta Marc de Vriesiä perässä. Huomionarvoista on sekin, että viiden kärjestä Tanhuanpää on ainoa ulkomaalainen, eli hollantilaiset osaavat hyödyntää kotiradat.

”On hienoa huomata että kova treeni tuottaa tulosta, nyt kun Suomessakin ulkoradat kunnolla aukeavat, niin pääsee myös kotimaassa riittävästi ajamaan. Kun vielä väliin osuvat SM-osakilpailut tuovat lisää kilpailutuntumaa, niin tässä voikin odottaa EM-sarjan jatkoa innolla”, tuumii Tanhuanpää kotimatkalta.

ATV-Motocrossin EM-sarja jatkuu juhannuksena Saksassa suomalaisittain erinomaisissa asetelmissa.

Teksti: Jani Tanhuanpään Tiedotus

Tanhuanpää avaa ATV-Cross-kauden Hollannin EM-kisalla

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV