Ralli 28.07.2017

Tänak Neste Rallin avauspäivän nopein

Ott Tänak. Kuva: AKK / Toni Ollikainen

Viron Ott Tänak johtaa Suomen MM-rallia kisan Jyväskylässä avanneen kaupunkierikoiskokeen jälkeen. M-Sportin Tänak ajoi 2,31-kilometrisen Harjun pätkän 1,44.1 minuutissa. Erikoiskoe yhdistelee sekä asfaltti- että sorapintaa.

“Tämä on hetki, joka todella hymyilyttää!” iloitsi virolainen kuski. “Minulla on paljon kunnioitusta näitä teitä kohtaan. Kun on hyvä fiilis, niin ajaminen voi olla tosi hauskaa.”

Hyundaita edustava Thierry Neuville oli toiseksi nopein, 1.1 sekuntia hitaampi kuin Tänak ja 0.4 sekuntia nopeampi kuin niin ikään mestaruutta tavoitteleva M-Sportin Sébastien Ogier.

Nopein Citroëniä edustava kuski oli Craig Breen, joka tuli neljäntenä maaliin. Paikallinen suosikki, Toyotaa edustava Jari-Matti Latvala, jatkaa huomiseen kisapäivään viidenneltä sijalta.

Hayden Paddon ja Juho Hänninen olivat seuraavina vanavedessään vuoden 2016 Neste Rallin voittaja Kris Meeke, joka oli torstaiaamuna järjestetyn testierikoiskokeen nopein kuski.

 

Kymmenen kärkeen ajoivat myös Elfyn Evans ja Dani Sordo, joista jälkimmäinen jäi 3.5 sekuntia kärjestä.

Eric Camilli oli yleiskilpailun 14:llä sijallaan nopein WRC2-luokan kuskeista. Ranskalaiskuski ei kuitenkaan aja Suomen osakilpailussa pisteistä, joten virallisesti Ole Christian Veiby johtaa sarjaa.

Saksalaiskuski Julius Tannert asetti tahdin JWRC/WRC3-luokassa juuri ennen pistekärkeä Nil Solansia.

Mitä seuraavaksi

Neste Ralli käynnistyy toden teolla huomenna, jolloin on luvassa varsinainen erikoiskokeiden maraton. Luvassa on yhteensä 12 pätkää, joiden yhteenlaskettu pituus on 145,71 kilometriä, ja pätkät kestävät alusta loppuun lähes 16 tuntia. Halinen, Urria ja Jukojärvi ajetaan kahdesti aamulla, ennen kuin Äänekoski-Valtran ja Laukaan erikoiskokeet toistetaan iltapäivällä Lankamaan pätkän molemmin puolin. Paluu Harjulle kruunaa perjantaipäivän.

Teksti: Neste Ralli Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli