Ralli 28.04.2018

Tänak johtaa Argentiinan MM-rallia – Latvalan kisa päättyi keskeytykseen

Ott Tänak oli huimassa vauhdissa Argentiinan MM-rallin perjantaipäivänä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak johtaa Argentiinan MM-rallia 22.7 sekunnilla ensimmäisen kokonaisen kilpailupäivän jälkeen. Toyotan virolaiskuski nakutti perjantaina pohja-ajan viidelle erikoiskokeelle seitsemästä. Toiselta sijalta lauantaipäivään starttaa Citroenin Kris Meeke ja kolmantena on Hyundain Thierry Neuville.

– Olen todella tyytyväinen päivään. Luotto autoon on kova tällä hetkellä, joten se antaa mahdollisuuden tähän vauhtiin. Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella spinnattiin ja menetimme siinä hieman aikaa, mutta iltapäivän kolme viimeistä erikoiskoetta tulikin jo täydellisesti. Huomenna pätkät on hieman nopeampia ja ne istuu meidän autolle hyvin. Viime vuonna sain niillä erikoiskokeilla jo hyviä aikoja, joten luottavaisin mielin lähdetään tästä jatkamaan, Tänak totesi perjantaipäivän päätteeksi.

Uransa ensimmäistä Argentiinan MM-rallia ajavan Esapekka Lapin vauhti oli aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella lupaavaa. Päivän viidellä viimeisellä erikoiskokeella suomalainen kärsi kuitenkin kaksi rengasrikkoa, jotka pudottivat Toyota-kuljettajan kauas kärjestä. Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen Lappi on sijalla kahdeksan.

– Aamu alkoi hyvin, mutta kolmannella erikoiskokeella oli todella liukasta ja hävittiin siellä aikaa. Toisella lenkillä tuli sitten kaksi rengasrikkoa, enkä oikein ymmärrä kuinka se on mahdollista. Renkaat itsessään oli ihan kunnossa, mutta ne vain irtosi pois vanteelta. Huomenna pitäisi olla vähän erilainen keli, joten koitetaan saada sijoituksia vähän ylöspäin, Lappi kertoi.

Jari-Matti Latvalan taival rallissa päättyi jo perjantaina aamupäivällä, kun suomalainen kolautti autonsa kiveen kolmannella erikoiskokeella. Toyotasta hajosi osumassa jousitus, eikä Latvala pysty jatkamaan kilpailua enää lauantaina ralli 2 -säännön turvin.

– Tässä rallissa on todella paljon irtokiviä reitillä. Joskus niiden kanssa on onnea ja joskus ei, mutta tällä kertaa meillä ei ollut onnea. Tietenkin tämä on todella turhauttavaa, koska saatiin heti kisan alussa hyvä rytmi päälle, Latvala harmitteli.

WRC2-luokassa kilpaileva Kalle Rovanperä oli avauspäivänä hurjassa iskussa. Nuorukainen ajoi komeat neljä pohja-aikaa, mutta aamun ensimmäisen erikoiskokeen ongelmien vuoksi luokkajohdossa on kuitenkin Rovanperän tallikaveri Ruotsin Pontus Tidemand. Kolmatta sijaa pitää hallussaan brittikuljettaja Gus Greensmith.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Toyota Gazoo Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli