Motocross 14.11.2016

Tampere Supercrossissa yllättänyt Sihvonen: ”Päätin, että voitan!”

Saksan Adac sarjassa tänä vuonna menestynyt Miro Sihvonen loisti nyt supercrossin parissa. Kuva: SM Motocross

Miro Sihvonen yllätti viikonloppuna järjestetyssä Tampere Supercrossissa yltämällä molempina päivinä erävoittoon kotiyleisön riemuksi.

Tampere Supercross keräsi viikonloppuna supercrossin ja motocrossin parhaimmiston Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Kuskeja saapui yhdeksästä eri maasta kisaamaan paremmuudesta suomalaisyleisön eteen.

Perjantaina ajetun ensimmäisen finaalierän voittoon ajoi Yhdysvaltojen Alex Ray. Toiseksi sijoittui Ranskan Ludovic Macler ja kolmanneksi Espanjan Joan Cros. Paras suomalainen oli viidenneksi ajanut Teemu Keljo ennen Jere Haavistoa ja Miro Sihvosta.

Suomalaisittain ilta räjähti kuitenkin toisessa finaalierässä, jossa 18-vuotias Miro Sihvonen ampaisi keulille heti lähdöstä ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä suomalaisyleisön huutomyräkässä. Upean suorituksen tehnyt nuorukainen jätti Maclerin toiseksi ja Crosin kolmanneksi.

– Tuntui aivan mielettömältä huudattaa kotiyleisöä, koska se huuto oikeasti kuului sinne kypäränkin sisään! Sihvonen riemuitsee.

– Voitto tuli sinänsä yllätyksenä, koska en ihan olisi uskonut siihen. Mutta sillä hetkellä, kun sain johtoaseman, päätin, että voitan. Vahvuuteni oli varmaankin jouheus ajossa. Kolmepuolikas oli juuri oikea peli tuonne radalle! Oikea määrä tehoa.

Perjantain kokonaistuloksissa Sihvonen pokkasi kolmannen sijan voiton mennessä Maclerille ja hopeasijan Crosille.

Myös lauantai jatkui Sihvosen komennossa. Hän nappasi täysien katsomoiden edessä ensimmäisen finaalierän voiton. Toisena ruutulippua tervehti Eestin Gert Krestinov ja kolmantena Ray. Sihvonen oli jo matkalla kokonaiskilpailun voittoon onnistuneen toisen finaalierän startin myötä, mutta lopulta neljännellä sijalla aivan lopussa ollut nuorukainen teki ajovirheen ja tipahti kuudenneksi menettäen jo varmalta näyttäneen totaalivoiton. Voittoon ajoi Portugalin Hugo Basaula, toiseksi sijoittui Ray ja kolmanneksi Krestinov. Kuudenneksi illan ensimmäisessä erässä ajanut Jere Haavisto nappasi neljännen sijan.

Kokonaiskilpailussa Sihvonen jäi lopulta neljänneksi, kun illan kuninkaaksi kruunattiin Alex Ray. Hopeaa pokkasi Krestinov ja pronssia Basaula.

Motocrossin parissa kisaava Sihvonen on erityisen mieltynyt juuri supercrossiin.

– Supercross voisi luultavasti sopiakin mulle tosi hyvin, mutta kun sitä ei pääsee missään oikein ajamaan, nuorukainen harmittelee.

Ensi kaudella Sihvonen kisaa motocrossin EM-sarjan ja Saksan sarjan mestaruuksista sekä osallistuu muutamaan MM-osakilpailuun.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Huimaa suomalaismenestystä Tampere Supercrossissa perjantaina

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross