Rata-ajo 10.12.2018

Talvitie testasi Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autoa Espanjassa – GTM Motorsport auttaa suomalaiskuljettajia maailmalle

Sami Talvitie pääsi Espanjassa testaamaan 620-hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-autoa. Kuva: Markus Karlstedt

Etelä-Espanjan Almeriassa saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin ja suomalaisen GTM Motorsportin yhteistyössä järjestämässä niin sanotussa Shoot Out -tapahtumassa Rata SM -sarjasta tuttu raisiolainen Sami Talvitie otti tuntumaa 620-hevosvoimaiseen Lamborghini Super Trofeo EVO -autoon ja pääsi nopeasti toivomaansa vauhtiin.

Vuosi sitten kirkkonummelainen Juuso Puhakka kävi samaisessa tilaisuudessa näyttämässä osaamistaan ja loppu onkin historiaa, kun Puhakka ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen nappasivat sekä 11/12 Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan palkintokorokesijoituksista että ennen kaikkea kautta aikain ensimmäisen Aasian sarjan suomalaismestaruuden.

Talvitie kiinnostui tilaisuudesta nähtyään GTM Finlandin ilmoituksen, jossa tarjolla oli testipäivä Espanjan Almerian Andalucia Circuitilla. Neljä kilpailukautta Formula Ford -autolla Suomen Rata SM -sarjassa kilpaillut ja siinä myös SM-hopeaa ja SM-pronssia voittanut Talvitie suuntasi Shoot Out -tilaisuuteen ilman kokemusta GT-autosta. Se ei kuitenkaan haitannut, vaan hän nopeasti pääsi auton kanssa samalle aaltopituudelle ja oli kokemukseensa nähden erinomaisessa vauhdissa.

– Maanantaina sovitin penkkiä ja tutustuin Leipert Motorsport -tiimin toimintaan, Talvitie kertaa.

– Tiistaina seurasin vierestä, kun Anthony Lambert ja Luca Trefz testasivat autojaan. Tutkin insinöörin kanssa heidän tuottamaa dataa ja muutenkin seurasin tilannetta. Sitten keskiviikkona oli minun vuoroni, jonka aikana niin auton luistonestoa ja ABS-järjestelmiä säädettiin toivomukseni mukaisesti. Insinöörini antoi paljon palautetta sekä pyrki koko ajan kehittämään ajamistani. Olin todella tyytyväinen saamaani mahdollisuuteen täysiverisen kilpa-ajoneuvon ratissa ja uskon, että tämä olisi oikea tie myös minulle ajatellen seuraavaa porrasta autourheilu-urallani, Talvitie toteaa.

Testeissä paikalla oli myös tuore Lamborghini Super Trofeo -sarjan Aasian mestari Mikko Eskelinen, joka jakoi kokemustaan ja näkemyksiään Talvitielle.

– Olen viimeiset neljä vuotta tehnyt Leipert Motorsportin kanssa tiivistä yhteistyötä ja se on poikinut yli 30 palkintokorokesijoitusta sekä ennen kaikkea Aasian Mestaruuden lisäksi myös Aasian hopea- ja Euroopan pronssimitalit sekä myös pronssimitalin vuoden 2015 MM-kilpailuissa. Sami pääsi nauttimaan minun mestaruuden tuoman insinöörin ammattitaidosta, eli tämän paremmissa olosuhteissa hän ei olisi voinut olla, Eskelinen kertoo.

– Sami ajoi erittäin kehityskelpoisen testipäivän, jonka aikana hän sekä näytti osaamistaan kuin myös oikeaoppisesti otti vastaan ruusut ja risut sekä ennen kaikkea kehitti vauhtiaan palautteen mukaisesti. Näenkin Samissa paljon yhtäläisyyksiä vuoden takaiseen hetkeen, kun Juuso Puhakka oli vastaavanlaisessa tilanteessa ja uskonkin, että Talvitiellä voisi olla paljon annettavaa, kun huhtikuussa vuoden 2019 Lamborghini Super Trofeo -ratasarjat pyörähtävät käyntiin, Eskelinen jatkaa.

GTM Motorsport haluaa mahdollistaa suomalaiskuljettajille nousun kansainvälisiin GT-ratasarjoihin. Lisätietoja antaa Mikko Eskeliseen, mikko@gtm.fi, puh. +358 400 643 038

Sami Talvitien moottoriurheilu-uran parhaimmat saavutukset:
– 2018 Formula Ford Duratec: 3/3 podiumia. Momo Endurance (Honda Civic): Hopeaa.
– 2017 Formula Ford Duratec: SM-hopeaa ja Alastaro Circuitin kierrosennätys. Virtuaali JM-Liiga: SM-Kulta.
– 2016 Formula Ford Duratec: SM-Pronssi
– 2015 Formula Ford Zetec: 2/5 podiumia (omalla autolla). Virtuaali Jokamies-Liiga: SM-Kulta.
– 2008-2013 Jokamiesluokka. Useita palkintosijoituksia.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo