Snowcross 06.01.2017

Huipputapahtuma tuo Ouluun snowcrossia, lätkää ja hiihtoa

Oulussa järjestetään urheilun huippuviikonloppu, joka sisältää muun muassa snowcrossia. Kuva: Snowcross Oulu

Helmikuun viimeinen viikonloppu on Oulun Raksilassa todellinen talviurheilun superviikonloppu. Viikonlopun avaa 24.2. perjantai-iltana Kärppien kotiottelu ja lauantaina 25.2. aamulla starttaa perinteinen Oulun Tervahiihto, jonka maali on 13 vuoden tauon jälkeen tuotu Raksilaan.

Maalialue sijaitsee Ouluhallin takana puistoalueella. Lauantaina ja sunnuntaina järjestetään vielä Raksilan pesäpallostadionilla moottorikelkkojen Stadion Snowcrossin SM-kilpailu. Lisäksi Ouluhallin messuaukiolle nousee viikonlopun ajaksi Ski Expo ja Winter Expo -messut.

Järjestäjät odottavat tapahtumien keräävän Raksilaan yhteensä jopa 15 000 kävijää.

Kautta aikojen ensimmäinen stadion snowcrossin SM-kilpailu Raksilan pesäpallostadionilla

Stadion Snowcross-kilpailu ajetaan lauantai-iltana 25.2.2017 klo 18 alkaen ja se on samalla ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty Stadion Snowcrossin Suomen mestaruuskilpailu. SM-titteli on avoin ja siksi paikalle odotetaan kaikki Euroopan parhaat kuljettajat.

Edellisiltana järjestetään Ruotsin Bodenissa vastaava kansallinen Stadion Snowcross -kilpailu ja koko Euroopan huippukuljettajien kolonna saapuu sieltä Ouluun lauantaiksi.

SM-kilpailu koostuu useasta alkuerästä, joista kuljettajat keräävät pisteitä. Kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä pääsee suoraan Finaaliin ja kymmenen seuraavaa Last chance erään. Sen neljä parasta pääsee vielä Finaaliin. Illan viimeinen lähtö on SM-Finaali, jossa 12 kuljettajaa ratkaisee Suomen Mestaruuden. Sen jälkeen taivaan valaisee ilotulitus.

Ennen SM-kilpailua lauantaina päivällä ajetaan klo 14 alkaen erillinen Dominator-rahakilpailu, jossa samat huippukuljettajat ajavat toisiaan vastaan pareittain lyhyen sähäkän erän. Kilpailu on armoton, sillä vain voittaja pääsee jatkoon häviäjän joutuessa katsomoon. Kilpailua jatketaan niin kauan, kunnes selvillä on kolme parasta kuljettajaa. Kiihkeän finaalin voittajalle on tarjolla 1.000 euron rahapalkinto.

Sunnuntaina kello 12 alkaen ajetaan kansallisten luokkien kilpailut. Silloin radalle pääsevät niin nuoret, naiset, veteraanit, kuin harrastekuljettajatkin. Sunnuntain kovimpana luokkana ajetaan Semi-Pro-luokan kuuma kilpailu.

Molempina päivinä kilpailujen tauoilla nähdään monenlaista väliaikaohjelmaa.

Winter Expo -yleismessut Ouluhallin messuaukiolla

Ouluhallin messuaukiolle järjestetään viikonlopun ajaksi Winter Expo -yleismessut. Messuilta löytää monenkirjavaa ja mielenkiintoista nähtävää, koettavaa ja messutarjouksia aina moottorikelkoista kosmetiikkatuotteisiin.

Winter Expo messualueelle on yleisöllä vapaa pääsy lauantaina klo 18 asti ja sunnuntaina koko päivän.

Lisätietoja tapahtumista:
www.tervahiihto.fi
www.snowcrossoulu.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross