Ralli 29.10.2018

Taktisesti järkevä ajo toi Suniselle rutkasti kokemusta Espanjasta “Jatkossa pitää olla tasaisempi”

Teemu Suninen ajoi sijalle 11. Katalonian MM-rallissa. Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Teemu Suninen ajoi Katalonian MM-rallin 11. sijalle. Pelkkää sijoitusta tärkeämpää oli kokemus, jonka Suninen hankki haastavista olosuhteista.

Tuoreeltaan kisan yhteenvedossa oli pieni pettymyksen maku, sillä vaikeissa olosuhteissa Suninen ei saanut autoaan haluamaansa vauhtiin.

Maalissa eroa rallin voittaneeseen Sébastien Loebiin oli 3.52,0 minuuttia.

– Kisa oli vaikea. Perjantaina auto ei kääntynyt kunnolla, vaan aliohjasi voimakkaasti. En saanut siihen luottamusta, ja vauhtiakin puuttui vähän sen vuoksi, Suninen toteaa.

Toisena kisapäivänä Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula alkoivat jo löytyä korkeammalta EK-sijoituksissa. Vaikka yleiskilpailun sijoitus ei muuttunut, mahtui päivään selkeästi joitain hyviä hetkiä.

– Lauantaina ajoin ensimmäisen päiväni märällä asfaltilla. Iltapäivästä ajo alkoi sujua vähän paremmin, ja olimme kerran erikoiskokeella kolmansia. Sunnuntaina tuli pari hyvää ja pari huonoa erikoiskoetta.

Suninen tiedostaa varsin hyvin sen, että ollakseen taistelemassa kärkisijoituksista, on hyvää vauhtia kyettävä ylläpitämään kaikkien kolmen kisapäivän ajan.

– Jotkut erikoiskokeet ajan hyvällä tasolla, mutta jatkossa pitää olla tasaisempi ja lähempänä rajaa koko ajan, jotta saadaan ajettua hyvä aika joka erikoiskokeelle.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli