Ralli 09.11.2019

Tahkon kausi 2019: “Osakilpailuvoitto kauden kruunu, vaikka mitali jäi saamatta”

Riku Tahko saalisti uransa ensimmäisen Rallicross SM -osakilpailuvoiton Botniaringillä. Kuva:Taneli Niinimäki.

Riku Tahkon viides vuosi rallicrossradoilla päättyi kaudella 2019 Rallicross SM -sarjan neljännelle sijalle. Kaudella 2020 edessä on paluu ralliin.

Intohimoisen urheilijan tavoin porvoolainen Riku Tahko lähti kauteen 2019 suurin odotuksin. Tavoite oli voittaa mestaruus kivikovassa Rallicross SM -sarjan SuperCar-luokassa. Kauden aikana huippuvauhtiin pystynyt Tahko ei kuitenkaan saanut toivomaansa tasaista kilpailuvirettä läpi kauden. Kausi päättyi lopulta SuperCar-luokan neljännelle sijalle.

– Olisi helppoa mennä sen taakse, että Kouvolassa kytkinakselirikko vei meidän mahdollisuutemme mitaleille, mutta tosiasiassa kautemme oli liian ailahtelevainen, että olisimme voineet taistella mitaleista. Parhaimmillaan olimme koko joukon nopeimpia, mutta perustekemiseltämme emme olleet koko aikaa kolmen joukossa, silloin noin tasaisessa ja vaativassa sarjassa on hankala taistella mestaruudesta, Tahko kuvailee.

Mitalittomaan Rallicross SM -kauteen Tahkolla mahtui kuitenkin ilon hetkiä. Syyskuussa Gymkhanan maailmanfinaalissa Riku Tahko ajoi pronssille. Gymkhana-mitalin lisäksi Tahko saalisti ensimmäisen Rallicross SM -osakilpailuvoittonsa Botniaringillä. Palkinnoille porvoolainen pystyi kauden aikana ajamaan myös rallisprintin puolella.

– Botniaringin osakilpailuvoitto oli kauden kruunu, vaikka mitali jäi saamatta. Sitä voittoa haettiin niin pitkään ja hartaasti. Gymkhanan maailmanfinaali oli minulle tänä vuonna iso juttu. Viime vuosina kilpailuun tuli osallistuttua osallistumisen vuoksi. Tänä vuonna uudella autolla pääsin jotenkin heti kiinni ajamiseen ja pronssikamppailussa Jonathan Buckin kukistaminen uudella Minillämme oli upea juttu.

Riku Tahko vaihtaa rallicrossin ralliin. Kuva:Taneli Niinimäki.

Kaudella 2020 suuntana rallipolut – “Jengi luuli, että oon luovuttamassa, mutta enhän mä ole edes aloittanut”

Vaikka Riku Tahkon ura kauden 2019 jälkeen ei jatku rallicrossin parissa, ei menestyksenjano ole kadonnut. Edessä on kaudella 2020 paluu rallin pariin. Tahko tiedostaa ralliin paluun teettävän töitä, mutta porvoolainen on päättäväisesti tekemässä töitä menestyksen eteen.

– Palo päästä takaisin ralliin ja juurille on ollut kova. Laji on poissa ollessani kehittynyt valtavasti muun muassa uusien autojen myötä. R-luokan autot ovat kilpailujen puolesta minulle uusia, mutta olen päässyt tutustumaan niihin koulutusteni kautta. Halu oppia rallista lisää on todella kova.

– Tavoite ensi vuonna on ajaa rallia. Sen budjetin eteen työskentelemme tällä hetkellä kovasti. Toivottavasti joulukuussa voimme kertoa asiasta lisää. Jengi luuli, että oon luovuttamassa, mutta enhän mä ole edes aloittanut vielä.

Riku Tahko. Kuva:Taneli Niinimäki.

Riku Tahko Gymkhana Grid -maailmanfinaaleissa Varsovassa. Kuva: Monster Energy media.

Riku Tahko. Kuva:Taneli Niinimäki.

Teksti: Riku Tahkon tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross