Rallicross 16.05.2016

Tahkon EM-rallicrossviikonlopussa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Riku Tahko kärsi teknisistä ongelmista rallicrossin EM-kauden avauksessa. Kuva: McKlein

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettava EM-sarja saatiin vauhtiin menneenä viikonloppuna Belgiassa.

Mettetin radalle lähti mukaan myös Riku Tahko tutulla, tummanpuhuvalla Supercar -luokan Minillään, jota oli kotitallissa paranneltu talven aikana rutkasti.

– Paljon on menty eteenpäin. Lisää nopeutta on tullut talven aikana, ja lähdöt onnistuivat erityisen hyvin, Tahko hymyilee.

Kovemmasta suorituskyvystä huolimatta tekniset ongelmat iskivät tällä kertaa sormille. Auto irtosi hienosti viivalta, mutta erinäinen määrä pieniä vastoinkäymisiä pitivät 31-vuotiaan Tahkon kärkikahinoiden ulkopuolella.

– Parannusten myötä tuli myös uusia teknisiä ongelmia, koska pidon kasvaessa radalla, vehkeet eivät meinaa kestää kovin montaa starttia. Siihen kun lisätään vähän huonoa tuuria, niin tulosta ei tällä kertaa tullut. Pieni osuma kilpakumppaniin hajotti auton ohjaustehostimen. Johdin silti kisaa ekan kierroksen, kunnes punaisella lipulla lähtö keskeytettiin avausmutkaan jääneiden autojen takia.

Kuva: McKlein

Kuva: McKlein

Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta. Se tärkein asia, nopeus, on nyt saatu samalle viivalle kilpakumppanien kanssa, joten kesän kilpailuissa Norjassa ja Ruotsissa on lupa odottaa jo hyvää.

– Meillä on kuitenkin nyt selkeästi sellainen auto, jolla voi taistella tuloksista. Nyt pitää vain viedä kehitystyö seuraavalle asteelle, ja päivittää osia vielä vahvemmiksi. Lisääntynyt teho tuo mukanaan kestävyysongelmia. Tavallaan positiivinen asia, mutta toisaalta töitä on vielä paljon tehtävänä.

Menestyksen takeena Tahkolla on vahva tiimi, joka taustalla punnertaa Supercar-Minin aina uuteen kukoistukseen, kun jotain tehtävää ilmaantuu. Belgiassa se tarkoitti pitkiä päiviä mekaanikoille.

– Iso kiitos tiimillemme, joka teki töitä yötäpäivää auton kanssa, jotta pääsimme starttaamaan kaikkiin neljään erään. Neljännessä erässä kun takarengas hajosi, niin tiesin, että samalla meni vihonviimeinenkin mahdollisuus pistesijoille.

Uusimmat

Lisää aiheesta