Ralli 02.03.2016

Tahkolla talven Ralli SM -kilpailujen osallistujaennätys

SM3-luokkaa johtaa Anssi Rytkönen. Kuvaaja: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarja kolmas osakilpailu ajetaan 11.-12.3. Tahkolla. Tahko on ensimmäinen uusi lisäys sarjan kilpailukalenteriin, ja se onnistuikin houkuttelemaan ralliin mukaan talven osallistujaennätyksen, joka on 155 autokuntaa.

Tahkolle lähdetään tilanteesta, jossa varsinkin SM1- ja SM2-luokassa piste-erot ovat kahden ajetun kilpailin jälkeen varsin suuret.

SM1-luokassa Juha Salo on täysillä pisteillä selvästi kärjessä 62,5 pisteellä. Toisena on Mikko Eskelinen, jolle pisteitä on Rovaniemen ja Mikkelin jälkeen kertynyt 34,5 pistettä. Kolmantena luokan pisteissä on Jussi Vainionpää 27 pisteellä. Tahkolla voidaankin nähdä Juha Salon voittaessa mielenkiintoinen tilanne, sillä Salon pistejohto jo kauden puolivälissä olisi melkein varma mestaruuden merkki. Niin suomalaiset kilpakumppanit kuin esimerkiksi Mikkelissä vain 2,3 sekunnin päähän Salosta jäänyt norjalainen Ole Christian Veiby eivät tietenkään tule Saloa kuitenkaan helpolla päästämään, mutta myönnettävä on, että hurjassa vireessä Salo on.

SM2-luokassa Teemu Asunmaa sai jo omastakin mielestään ajella Mikkelissä turhan rauhassa ja myös luokan pistejohto on turvallinen. 62,5 pistettä tähän mennessä saalistaneen Asunmaan lähimpänä uhkaajana on Juha Koljonen 45 pisteellä. Koljosen lisäksi Asunmaan ylivoimaa Tahkolle lähtee murtaman ainakin Tommi Mäkisen suojatti, japanilaiskuljettaja Hiroki Arai.

SM3-luokassa Anssi Rytkönen jatkaa edelleen pistekärjessä 52,5 pisteellä, mutta vain 13,5 pisteen päässä vaanii Pyry Ovaska ja kolmantena oleva Miika Hokkanenkin on hyvissä taisteluasemissa 24 pisteen päässä. Ovaska, Hokkanen ja pisteissä neljäntenä oleva Juuso Nordgren ovat tiukimmin taistelemassa Tulevaisuuden Tähti -hankkeen palkinnosta päästä ajamaan Neste Ralliin.

SM4-luokassa on menossa selvästi SM-luokkien tiukin taistelu sillä luokkaa johtava Esa Ruotsalaisen on vain kolmeen pisteen etumatkalla seuraavana tulevaan Jesse Turuseen. Kolmantena oleva Jussi Teppokin on hyvissä asemissa ja vain 13,5 pisteen päässä Ruotsalaisesta.

Kilpailun lähtö ja maali
Kilpailun lähtö tapahtuu Break Sokos Hotel Tahkovuorelta perjantaina 11.3. kello 18.30.
Kilpailun maalijuhlallisuudet järjestetään Break Sokos Hotel Tahkovuorella lauantaina 13.3. noin kello 15.30 alkaen.

Osallistujalista

SM-luokkien pistetilanteet

Rallin seuraaminen
AKK Sports Oy ja Ralli SM –sarja ovat panostaneet merkittävästi sarjan osakilpailujen seuraamiseen ja kanavia on useita:

http://www.rallism.fi – tarjoaa kattavan paketin tietoa, tulosseurannan sekä realiaikaisen GPS-seurannan.

http://areena.yle.fi/tv/urheilu/moottoriurheilu
YLE näyttää koosteen kaikista kauden kilpailuista TV:ssä ja YLE Areenassa.

Facebook tarjoaa niin kuvia, videoita kuin viimeisimmät tiedot sarjan tapahtumista

Twitter vie sinut suoraan erikoiskokeille kuvien, tulosten ja livetilapäivitysten muodossa

Instagram – Kauneimmat ja vauhdikkaimmat kuvat kertovat tuhansia tarinoita maailman parhaasta kansallisesta rallisarjasta

Periscope – Uutuutena tällä kaudella livelähetyksiä suoraan kilpailuiden ytimestä

Tahko-Rallin omat kanavat:
WWW: http://www.kuopiotahko.fi/tahko/tahko-ralli/​
Facebook: https://www.facebook.com/tahkoralli​

Teksti: Sami Kolsi

Uusimmat

Lisää aiheesta