Ralli 02.08.2016

Tade Lariolle uran ensimmäinen MM-podiumsijoitus

Tade Lario sijoittui RC4-luokan toiseksi Jyväskylän MM-rallissa.

20-vuotias Tade Lario ajoi kartanlukijansa Sami Ryynäsen kanssa loistavan kilpailun, sijoittuen R2-autojen luokassa toiseksi. Tasaista vauhtia läpi viikonlopun ylläpitäneelle Lariolle podium-sijoitus on uran ensimmäinen MM-tasolla.

– Olemme todella tyytyväisiä tähän tulokseen ja tahdon kiittää tiimiä kaikesta heidän tekemästään työstä. Meillä ei ollut koko kisan aikana mitään teknisiä murheita, kärsimme ainoastaan yhden rengasrikon perjantaina. Lauantaina nousimme jo tukevasti kiinni kolmanteen sijaan ja sunnuntaina noustuamme toisiksi, oli kyse enää varmistelusta maaliin asti. Kaiken kaikkiaan tasaisen varma suoritus, kuvailee Tade Lario hänen ensimmäistä palkintosijoitustaan Jyväskylässä.

RC4-luokan voittoon ajoi kokeneempi Max Vatanen reilulla erolla, mutta Lariolle kilpailu oli vasta ensimmäinen maaliin ajettu MM-ralli. Vauhdillisesti Lario pysyi koko ajan kärjen tuntumassa, mutta myönsi että ajamisessa oli erityistä varmuutta viime kisojen ongelmien vuoksi.

Kuva1

– Viimeiset kuusi rallia ovat olleet vaikeita koko tiimille teknisten murheiden ja keskeytysten myötä. Päätavoitteena Jyväskylässä oli maaliintulo ja löysimme hyvän tasapainon vauhtiin, kun ottaa huomioon, ettei meillä ollut yhtään tilannetta matkan varrella. Aina ei tarvitse voittaa, kakkossija on erinomainen saavutus tässä kohtaa, Lario päättää.

Ranskalaisen CHL Sport Auto -tiimin huoltamalla Peugeot 208 R2 -autolla kilpaillut Lario ehtii nautiskella tuloksesta vielä muutaman viikon ennen keskittymistä seuraavaan SM-osakilpailuun, joka ajetaan Turussa 19.-20.8.

Suomen MM-rallin TOP5 RC4-luokka:

  1. Max Vatanen (FIN)
  2. Taisko Lario – Sami Ryynänen (FIN) +1:45.7 min
  3. Bernardo Sousa (POR) +2:25.0 min
  4. Miika Hokkanen (FIN) +3:13.0 min
  5. Brzeziński Jakub (POL) +4:34.0 min

Teksti ja kuvat: Tade Lario Tiedotus

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli