Ralli 08.10.2017

Tade Lario ajoi uransa parhaan kilpailun

Tade Lario ajoi luokassaan upeasti toiseksi, mikä on nuorukaisen paras sijoitus tähän mennessä. Kuva: Pierre Simenel

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko “Tade” Lario ajoi uransa tähän mennessä parhaan kilpailun Peugeot 208 Rally Cupissa. Vasta 21-vuotias rallilupaus kaasutti Etelä-Rankassa Millaun kaupungin ympäristössä ajetussa kilpailussa luokassaan toiseksi. Lario pääsi pitkästä aikaa suihkuttelemaan kuohujuomaa yhdessä kartturinsa Tatu Hämäläinen kanssa.

Kymmenen erikoiskoetta sisältänyt Terre des Cardabelles -ralli oli Lariolle menestyksekäs, mutta voitontahtoisella nuorukaisella jäi kuitenkin hampaankoloon. Liki koko rallin Peugeot Cupin ykköstilaa hallussaan pitänyt Lario joutui taipumaan voittotaistelussa lopulta Karl Pinheirolle niukalla 1,5 sekunnin marginaalilla.

– Päällimmäisenä nyt on mielessä pettymys. Me ajettiin 160 ek-kilometriä kilpaa ja tuon verran jäi eroa. Varmasti asia vielä kirkastuu itselle, kun kyseessä on kuitenkin selvästi urani paras ralli ja sijoitus tässä kovassa luokassa, Lario summasi kaksipäiväisen urakkansa jälkeen.

– On tämä kuitenkin upea tulos. Haluankin kiittää talliani, kartturiani ja kaikkia yhteistyökumppaneita, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario jatkaa.

Lario oli siis lopulta Peugeot 208 Cupin toinen ja yleiskilpailussa komeasti kahdeksas. Tulos on huima, kun ottaa huomioon, että viime viikonloppuna Lario ajoi pahasti ulos Lempäälän SM-rallissa.

– Lähtökohdat huomioon ottaen tämä oli paljon enemmän kuin uskalsin unelmoida. Vielä perjantaina kuitenkin kävelin kepeillä. Nyt kyllä kolottaa joka paikkaa, sisukas suomalaiskuski taustoittaa.

Tadella ei ole tapana tuloksiaan jossitella, mutta tällä kertaa oli pakko vähän spekuloida.

– Viime viikonlopun ulosajosta tulleet vammat pakottivat minut hypyissä ottamaan vauhtia pois. Enpä tiedä, olisiko ilman sitä tuo puolitoista sekuntia kääntynyt minun eduksi. Kaikkemme kuitenkin tehtiin, Lario sanoo.

– Sunnuntaina meidän renkaat kuluivat tosi paljon näillä karkeilla kinttupoluilla. Tilanne oli kuitenkin kaikille sama. Saappaat jalassa kaaduttiin. Vika pätkä tultiin kyllä niin kovaa kuin pystyttiin, mutta ihan ei riittänyt.

Peugeot 208 Rally Cupissa ajetaan vielä marraskuun lopussa yksi osakilpailu asfaltilla.

Teksti: Tade Lario tiedotus / Aki Hietavala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli