Ralli 22.03.2016

Tade Lario ajamaan Ranskan Peugeot 208 RallyCupiin

Peugeot-pilotit Tade Lario (oik.) ja kartanlukija Sami Ryynänen (vas.) kilpailevat Ranskassa tällä kaudella. Kuva: Riku Nikkilä.

Taisko “Tade” Lario lähtee Ranskaan hakemaan menestystä Peugeotin merkkisarjasta yhdessä kartanlukijansa Sami Ryynäsen kanssa. Kaksikko lähtee tavoittelemaan juniorimestaruutta paikallisen CHL Sport Auto -tiimin kalustolla. Sarjan ensimmäinen osakilpailu, Rallye Terre des Causses, ajetaan 1.-3.4. eteläisessä Ranskassa.

Peugeot 208 RallyCup on 20-vuotiaalle Lariolle tuttu jo kaudelta 2014. Tänä vuonna tarkoitus on ajaa koko sarja ja taistella junioreiden (alle 23v.) pääpalkinnosta. Sarjan palkintona on tehdaspaikka seuraavalle kaudelle Peugeotin virallisessa tehdastiimissä. Edessä on kovaa kilvanajoa, kun sarjaan on ilmoittautunut 30 kilpailijaparia, joista yli 20 on junioreita. Sarjassa ajetaan 7 osakilpailua sekä soralla että asfaltilla. Vaikka kaikki kilpailut ajetaan Ranskassa, niin voidaan puhua hyvin kansainvälisestä sarjasta, sillä yli puolet kuljettajista on ulkomaalaisia.

– On hienoa että Tade on jälleen mukana 208 Cupissa. Sarja on mielestäni yksi parhaimpia ponnahduslautoja rallin ammattilaisuraa tavoitteleville, josta monet nykypäivän ammattikuskit ja kaksi viimeistä maailmanmestariakin ovat nousseet. Tadella onkin jo kokemusta lähes kokonaisesta kaudesta, mikä varmasti auttaa häntä tällä ja tulevilla kausilla pitämään Suomen lippua korkealla Ranskassa. Lähtötilanne on hyvä, viimevuotisten testikilometrien ja SM-sarjan rohkaisevien ajosuorituksien jälkeen. Odotan innolla miten Tade tulee suoriutumaan vaativista ralleista ja todella kovasta kilpailusta monien kansainvälisten kuskien joukossa, kertoo Larion manageri Kim Vatanen.

Lario ja kartanlukija Ryynänen ovat valmistautuneet kauteen huolellisesti nuottitreeneillä ja fysiikkaharjoituksilla. Haasteita sarjassa varmasti riittää, kun tiet vaihtelevat Monte-Carlon vuoristosta maaseudun mutaisiin peltoteihin.

– Paluu Ranskaan on seuraava askel eteenpäin ralliuralla. Talven SM-ralleissa olen saanut pidettyä kilpailutuntumaa yllä ja lähdemme luottavaisin mielin avauskisaan, joka on ensi viikon viikonloppuna. Taso on todella kova, mutta kausi on pitkä ja pisteitä pitää kartuttaa tasaisesti. Olen iloinen yhteistyöstämme CHL Sport Auto -ammattitallin kanssa. Aiomme hyödyntää tiimin tuoman kokemuksen ja hakea hyvät säädöt autoon ensi viikon testeissä ennen rallia, kommentoi Tade Lario tulevaa koitosta.

Peugeot 208 RallyCup osakilpailut 2016

1.-3.4. Rallye Terre des Causses (Sora)
19.-22.5. Rallye d’Antibes Côte d’Azur (Asfaltti)
24.-26.6. Rallye Terre de Langres (Sora)
26.-28.8. Terre de Lozère (Sora)
15.-17.9. Rallye du Vosgien (Asfaltti)
7.- 9.10. Rallye Terre des Cardabelles (Sora)
24.-27.11. Rallye du Var (Asfaltti)

Katso Launch video 208 RallyCup tästä.

Taden ja Samin suorituksia voi seurata:

tadelario.com

FB Tade Lario

FB CHL Sport Auto

FB 208 RallyCup

 

Teksti: Tade Lario Tiedotus
Kuva: Riku Nikkilä

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta