Moottoriurheilutapahtumat 01.09.2016

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu räjäyttää motorsport-tarjonnan

Kuva: Sm-Motocross tiedotus

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu päättää SM-kaudet monissa eri lajeissa ja tarjoaa huikean määrän seurattavaa ympäri Suomen. Uudet Suomen mestarit kruunataan niin Drag Racingiin, motocrossiin, Road Racingiin, pienoisautoiluun kuin enduroonkin. MM-tasolla puolestaan on tarjolla oikea penkkiurheilijan superviikonloppu.

Aki2

Aki Manninen kisaa Hyvinkään Vauhtipuistossa kotiyleisön edessä.

SM-MOTOCROSS-KAUSI HUIPENTUU HYVINKÄÄLLÄ

Motonet SM-Motocross -sarjan kuudes kilpailu ratkaisee pääluokkien suomenmestaruudet Hyvinkään Vauhtipuistossa sunnuntaina. MX1-luokassa sarjakärki  Teemu Keljo saa vastaansa kotiradallaan kisaavaan Aki Mannisen. MX2-luokkaa johtaa Kim Savaste. Hänellä on luokassa turvallinen 28 pisteen johto ennen Juuso Matikaista ja kolmantena olevaa Jere Haavistoa. Kaiken osuessa täysin nappiin on Savasteella myös mahdollisuus tuplamestaruuteen. Hän kisaa myös lauantaina nuorten MXJ-luokan Suomen Cup -mestaruudesta. Cupin MXJ-luokkaa johtaa seitsemällä pisteellä  Tatu Junnola ennen Savastetta. Tuore EMX150-luokan Europaan mestari Emil Weckman on puolestaan luokassa kolmantena. Pienimmässä SM-luokassa MXC/A on vielä jaossa viime kilpailun Weckmanin mestaruusjuhlien jälkeen hopea- ja pronssimitalit. Luokassa toisena jatkaa Mauno Nieminen ja kolmantena  Miro Niemi. Lauantaina kisataan myös MXATV-luokan SM-pisteistä sekä MXJ-luokan ja veteraaninen Suomen Cup -pisteistä. Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12.

Kilpailun aikatulu: http://sm-motocross.fi/aikataulu

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/sm-motocross-kausi-huipentuu-viikonloppuna-hyvinkaalla/

La-Su 3.-4.9. Motocross SM, Suomen Cup, MXC/A, MX1, MX2, MXV35, MXV45, MXV55, MXJ, MXATV, MXATV Veteraanit
Hyvinkään Vauhtipuisto, Hikiäntie 1508, Hyvinkää

FHRAnightracefinals2016_1920x1080

KIIHDYTYSAJON SM-FINAALI AJETAAN VIIKONLOPPUNA ALASTAROSSA

Alastarolla on luvassa viikonloppuna vuosikymmenen käminät, kun  autojen ja moottoripyörien kiihdytysajon SM-finaali ajetaan yökilpailuna. Edellisestä FHRA yökisasta on jo vierähtänyt yli vuosikymmen. Viron kiihdytysajon mestaruus ratkeaa myös viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Pro-ryhmien edustajina yönäytöksessä Top Fuel-kuskeista paikalla ovat Janne Ahonen ja Timo Lehtimäki. Top Fuel -lähtö on jo itsessään komeaa nähtävää, mutta parilähtö hämärässä on todella vaikuttavaa.

Kilpailuja voi seurata myös livestreamistä.

Perjantai
Lajittelu klo 12.00-22.00
Näytöslähdöt klo 22.00-24.00

Lauantai
Eliminaatio klo 10.00-18.00
Pääsyliput kisaan:
Viikonloppu (pe-la) 30 €
Päivälippu 20€
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/fhra-night-race-finals-valtaa-viikonloppuna-alastaron

Pe-La 2.-3.9. Drag Racing, SM6 + SM-palkintojenjako, Alastaro
Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

 

Kahvakoplan Marko Tarkkala voi varmistaa E3-luokan Suomenmestaruuden jo lauantaina. Kuva Sport Fotoklubi

Kahvakoplan Marko Tarkkala voi varmistaa E3-luokan Suomenmestaruuden jo lauantaina. Kuva Sport Fotoklubi

ENDURON SUOMEN MESTARUUDET RATKEAVAT RIIHIMÄELLÄ

Tulevana viikonloppuna nähdään Riihimäellä tiukkaa vääntöä kauden nopeimman ja varmimman kuljettajan tittelistä, kun moottoripyöräkerho Kahvakopla järjestää enduron SM-osakilpailut. Kaikissa kolmessa luokassa mestaruus on edelleen ratkaisematta. Mukana kilpailussa on lähes kaikki Suomen huiput, kirkkaimpana tähtenä viime vuoden E1-luokan maailmanmestari ja tällä hetkellä samaa luokkaa johtava Eero Remes (TuMK). Luokassa on myös mukana viime vuonna MM-sarjan E3-luokassa kolmanneksi sijoittunut Matti Seistola (TaMC).

Kilpailun reitti koostuu kolmesta eri maastokokeesta ja siirtymistä, jotka ajetaan pääasiassa maastossa. SM-luokat ajavat reitin kolmesti, ja kierrosten välissä on aina huoltotauko kilpailukeskuksessa. Muut kilpailuluokat SM-luokkien lisäksi ovat V40, V50, ja C. SM-luokat ajavat kilpailun kaksipäiväisenä ja muut luokat yksipäiväisenä, joko lauantaina tai sunnuntaina. SM-luokissa kumpanakin päivänä jaetaan omat pisteet, joten voittajalle on tarjolla 25 pistettä kumpanakin päivänä.

Tarkemmat kilpailutiedot aikatauluineen ja katselupaikkatietoineen on nähtävissä kilpailun internet-sivuilla osoitteessa kahvakoplaenduro.fi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-suomenmestaruudet-ratkeavat-riihimaella-viikonloppuna

La-Su 3.-4.9. Enduro, SM, Kansallinen, Riihimäki
Kilpailukeskus: Pohjolanrinteen koulu, Pohjolankatu 8, 11120 Riihimäk

Kuva Tarja Lipsanen.

Kuva Tarja Lipsanen.

ESEDU AUTOSLALOM ON AL-SPORT CUPIN KOLMAS OSAKILPAILU

Tarjolla jännittävän tiukkaa kisaa autoslalomin merkeissä ensi sunnuntaina klo 12.00 Mikkelissä, jossa nähdään tarkkaa ajoa ja näppärää auton käsittelytaitoa. Autoslalom on kestopäällystepinnalla käytävä nopeuskilpailu, jossa erilaiset esteet aiheuttavat suunnanmuutoksia vauhtia hiljentävästi. Autoslalomissa ajetaan AL-Sport Cup, jossa on kaikkiaan seitsemän eri luokkaa.

Kilpailu ajetaan cup-osakilpailuna Etelä-Savon Ammattiopisto Esedun ajoharjoitteluradalla Mikkelissä. Mikkelin Urheiluautoilijat ry toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi! Yleisöllä vapaa pääsy.

Su 4.9. Autoslalom, Cup, Mikkeli
Etelä-Savon Ammattiopisto Esedun ajoharjoittelurata, Kinnarinkatu 3, 50170 Mikkeli

RR_SM_2016

ROAD RACINGIN SM-MITALIT JAETAAN MOTOPARKISSA

Viikonloppuna ajetaan Virtasalmen Motoparkin radalla kotimaisen road racingin SM-sarjan kauden päätöskisat. Niki Tuuli on jo varmistanut mestaruutensa Superstock 600 –luokassa mutta muut luokat ja sijoitukset ratkeavat vasta viikonlopun kisalähdöissä. 1000-kuutioisten Superbike-pyörien mestaruus on vielä avoinna. Ville Valtonen johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Aleksi Kyllästiseen. Superstock 600- ja Superbike –luokan lisäksi Suomen mestaruudesta kisaavat sivuvaunuluokan parit, sarjakärjessä on kaksikko Jari Oinonen/Roope Pitkonen. Suomen Cup -mestaruuksista ajetaan MiniGP, Moto3, Superstock 600 B ja Superbike B -luokissa.

Perjantai: vapaat harjoitukset
Lauantai: aika-ajot klo 10.00-12.55, kilpailulähdöt 14.00-17.30
Sunnuntai: warm-up klo 11.00-12.40, kilpailulähdöt 13.40-18.20

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/road-racingin-sm-mitalit-jaossa

Pe-Su 2.-4.9. Road Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen
Motopark, Motoparkin tie 62, 77330 Virtasalmi

 

Kuva Valtteri Eklund.

M2-10 LUOKAN MESTARUUSTAISTO RATKOTAAN KARRI SALMELAN, JOEL VALANDERIN JA JOONA HAATAISEN VÄLILLÄ

Pienoisautojen 1:10 sähkömoottorikäyttöisten offroad autojen Suomenmestaruussarja huipentuu päätökseensä kauden neljänteen osakilpailuun Vantaan Vauhtipuistoon tulevana viikonloppuna 3.-4. syyskuuta. M2-10-luokassa mestaruustaisto ratkeaa Fullspeed Rc:n Karri Salmelan, RiiUA:n Joel Valanderin ja RccJKL:n Joona Haataisen välillä. M4-1-luokassa mestaruus ratkesi edellisessä osakilpailussa Oulussa, jossa Joel Valander saavutti uransa ensimmäisen Suomenmestaruuden.

Osakilpailu ajetaan kaksipäiväisenä siten, että lauantaina ajetaan takavetoisten luokka M2-10 ja sunnuntaina nelivetoisten luokka M4-10. Molempien päivien aikataulu on vastaava: Harjoituskierrokset alkavat klo 8, alkuerät puoli yksitoista ja finaalit puoli neljä.

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/m2-luokan-mestaruustaisto-karri-salmelan-ja-joel-valanderin-valilla/

3.-4.9. Pienoisautot, SM
Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, Vantaa

Leevi Seppälä Vuohimäen jaksolla MP-taidon SM-kisassa. Kuva: T.K.Kivinen

Leevi Seppälä Vuohimäen jaksolla MP-taidon SM-kisassa. Kuva: T.K.Kivinen

TRIALIN SUOMEN CUPISSA VUOROSSA TOISEKSI VIIMEINEN OSAKILPAILU

MP-Taito järjestää lauantaina Kirkkonummella kauden toiseksi viimeisen trialin Suomen Cupin osakilpailun. Kilpailu pitää sisällään yhteensä 12 jaksoa ja kolme kierrosta. Nuorten Suomen Cupin luokkaa johtaa Leevi Seppälä 86 pisteellä, mutta vain pisteen päässä on Samuel Jääskeläinen. Suomen Cupin pronssissa on kiinni 67 pisteellä Mikko von Plato. C-Super-luokka on ollut Arttu Sämpin ja Leevi Sepän kaksinkammpailua. 85 pistettä kerännyt Sämpi johtaa sarjaa 10 pisteen erolla.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.
Luokat:
Suomen Cup: Nuoret, C-Super
Kans: 40+, C-Vapaa, C-Yleinen, JM-Super, JM-Vapaa, JM-Yleinen

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/trialin-suomen-cup-sarja-jatkuu-vuohimaessa

Kirkkonummen osakilpailun Tulospalvelu

La 3.9. Trial, Suomen Cup  5/6, Kirkkonummi
Båtvikintie 18, Kirkkonummi

2016 Turenki SM Kalpalinna (42)
AUTOSUUNNISTUKSEN SM-PISTEJAHTI JATKUU KANTA-HÄMEEN JA PIRKANMAAN MAISEMISSA

Tulevana viikonloppuna jatkuu autosuunnistuksen SM-sarja Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoiden isännöimänä. Jo 40. kerran ajettava Aprilli-ST keräsi sarjapisteitä tavoittelemaan 25 kaksikkoa. Noin 130 km reitti pitää sisällään vanhoja, jo vuosikymmenien takaa tuttuja suunnistusalueita.

– Jotakin uuttakin on reitille löytynyt, kertoo etukäteen salaisena pidettävää reittiä valottaen akaalainen ratamestari Heikki Lehtonen.

– Oman vaikeutensa tauon jälkeisille jaksoille tuo tullessaan pimeys. Autojen valolaitteet ovat tosin nykyään sitä luokkaa, että pimeyden ei pitäisi pahemmin haitata etenemistä, sanoo Lehtonen.

Vahvimpana ennakkosuosikkina voidaan pitää ensimmäisen, Turengissa ajetun osakilpailun voittajakaksikkoa hausjärveläistä Anssi Karppista ja ylöjärveläistä Timo Saarista. Viime viikonloppuna ajetuissa Forssan ja Hämeenlinnan NEZ-kilpailuissa kaksikko otti voiton molemmissa kisoissa kotimaisten kilpailijoiden luokassa. Voikin olettaa, että ennakkopaineiden saattamana kaksikko Iittalasta reitille lähtee.

La-su 3.-4.9. Autosuunnistus, SM, Kanta-Häme ja Pirkanmaa

 

MM-KILPAILUT

Kuva Colin McMaster/EKS/McKlein

VIVE LA FRANCE! RALLICROSSIN MM-SARJA JATKUU RANSKASSA

Rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Ranskassa, pienessä kylässä nimeltä Lohéac. Paikalle odotetaan kuitenkin yli 80 000 fania seuraamaan jännittävää kilpailua, kun viivalle asettuu 37 Supercaria. MM-pistejohdossa majailee Norjan Petter Sollberg ennen Ruotsin Mattias Ekströmiä ja kolmantena olevaa Norjan Andreas Bakkerudia. Toomas Heikkinen on pisteissä seitsemäntenä. Niclas Grönholm tavoittelee Ranskassa uuden moottorin avulla paikkaa finaaliin.

Katso suora lähetys www.fiaworldrallycross.com/livestream sunnuntaina klo 13.00-15.00 Suomen aikaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/vive-la-france-rallicrossin-mm-sarja-jatkuu-ranskassa
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niclas-gronholm-uuden-moottorin-voimin-ranskan-osakilpailuun

3.-4.9. Rallicross, MM, Ranska

Max Nagl Kuva: Ice1Racing

Max Nagl Kuva: Ice1Racing

MOTOCROSSIN MM-SARJA SIIRTYY EUROOPASTA YHDYSVALTOJEN HUIPENNUKSEEN

Pitkä, 18 osakilpailua sisältävä Motocrossin MM-sarja alkaa lähestyä loppuhuipennusta, kun jäljellä on enää kaksi Yhdysvalloissa ajettavaa MM-koitosta. Suomalainen Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing eli tutummin Ice1Racing-tiimi suuntaa Charlotte Motor Speedway -radalle kiinni MM-pronssissa. Tallin saksalaiskuljettaja Max Nagl kasvatti edellisessä osakilpailussa eroa takana tuleviin ja pitää nyt kolmatta paikkaa nimissään pistein 542. Neljäntenä olevalla Romain Febverillä pisteitä on 522 ja Nagl:n edessä olevalla motocrosslegenda Antonio Cairolilla kasassa on 588 pistettä, joten varaa hölläilyyn ei kahdessa viimeisessä MM-viikonlopussa suomalaistallilla ole. Kauden finaalii ajetaan viikon päästä historiallisella Glen Helen -radalla.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

3.-4.9. Motocross MM, MXGP, MX2, Yhdysvallat, Charlotte

 

Valtteri Bottas. Kuva PhGlenn Dunbar/Williams ref: Digital Image _31I1923

Valtteri Bottas. Kuva Glenn Dunbar/Williams

MONZAN F1-KISA SEURAAVAKSI KALENTERISSA – JA MYÖS TULEVINA VUOSINA

F1-kausi jatkuu Italiassa, legendaarisella Monzan radalla, kun edessä on tämän kauden neljästoista osakilpailu. Monza on kuulunut F1-kalenteriin vuodesta 1950 lähtien. Kyseessä on Ferrarin kotikisa ja odotukset ovat korkealla. Italialaistiimin Kimi Räikkönen on pisteissä viidentenä, Williamsin Valtteri Bottas on seitsemäntenä.

AIKATAULU:
Perjantai:
Harjoitus 1 klo 09:00-10:30
Harjoitus 2 klo 13:00-14:30
Lauantai:
Harjoitus 3 klo 10:00-11:00
Aika-ajot klo 13:00-14:00
Sunnuntai
Kilpailu 13:00-15:00

Katso tästä lähetysajat.

2.-4.9. F1, MM, Italia

MotoGP-sirkus siirtyy tulevaksi viikonlopuksi SIlverstonen radalle. Kuva: Ajo Motorsport

MotoGP-sirkus siirtyy tulevaksi viikonlopuksi SIlverstonen radalle. Kuva: Ajo Motorsport

AJO MOTORSPORT VANKASSA PISTEJOHDOSSA SILVERSTONEEN

Iso-Britannian Silverstone isännöi viikonloppuna MotoGP-sarjan kauden kahdettatoista MM-osakilpailua. Kun neljä edellisestä viidestä osakilpailusta on ajettu vetisissä olosuhteissa, olisi yllätys, mikäli säiden puolesta yleensä arvaamaton Iso-Britannia tarjoaisi mitään muuta kuin edellisten kilpailuiden tapaista jännitysnäytelmää. Ajo Motorsport lähtee kuitenkin kisaan hyvistä asetelmista. Brad Binder johtaa Moto3-luokkaa 61 pisteen erolla huolimatta siitä, että kaatui edellisessä Tsekin osakilpailussa johtoasemasta. Tallin toinen kuljettaja, yhdeksäntenätoista MM-pisteissä majaileva Bo Bendsneyder sen sijaan otti Brnon radalla uransa parhaan sijoituksen ollessaan seitsemäs. Moto2-luokka kulkee niin ikään Aki Ajon tiimin johdossa Johann Zarcon johtaessa luokkaa 181 pisteellä ennen toisena olevaa Alex Rinsiä, jolla kasassa on 162 pistettä.

Lauantai – Aika-ajot
Moto3 14:35
MotoGP 15:30
Moto2 17:05

Sunnuntai – Kilpailu
Moto3 14:30
Moto2 16:00
Motogp 17:30

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.motogp.com

Screen Shot 2016-09-01 at 14.20.56
KARTING VAIHTEELISTEN LUOKKIEN MM-KISAT AJETAAN RUOTSISSA

Kartingissa on tänä viikonloppuna jännät paikat, kun Ruotsin Kristianstadissa ajetaan KZ- ja KZ2-luokkien maailmanmestaruustitteleistä. Suomalaisia nähdään molemmissa luokissa: KZ-luokassa mukava ovat Simo Puhakka, Jan Kuovi jahallitseva KZ2-luokan Suomen mestari Henri Kokko. KZ2-luokassa nähdään Tommi Aarni, SM-hopeaa tänä vuonna napannut Kaisa Eiristö, Arto Ojaranta, Petteri Ruotsalainen sekä Henri Kauppi.

Katso kisa suorana ja seuraa tuloksia: http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2016/kristianstad/live.html

1.-4.9. Karting, MM, Ruotsi

Aki-Pekka Mustonen ajoi hienosti neljänneksi Forssan MM-osakilpailussa. Kuva: Matias Hirsimäki

Aki-Pekka Mustonen ajoi hienosti neljänneksi Forssan MM-osakilpailussa. Kuva: Matias Hirsimäki

APPE MUSTONEN ONNISTUNEEN KOTIKISAN JÄLKEEN RANSKAN MM-KOITOKSEEN

Aki-Pekka Mustonen teki upeaa jälkeä kotiyleisön edessä viime viikonloppuna Forssassa ajetussa maaradan MM-osakilpailussa sijoittumalla neljänneksi. Mies lähteekin nyt intoa puhkuen kohti Ranskan Morizessa viikonloppuna ajettavaa osakilpailua. Suomalainen on yleensä saanut tehtyä hyviä suorituksia radalla, joten hän lähtee luottavaisena jahtaamaan paikkaa kahdeksan sakissa. Mustonen on kotikilpailun onnistumisen myötä nyt sijalla kuusi MM-pisteissä.

03.09. Maarata + ruohorata, MM, Flat Track Cup, Final 3-4, Ranska, Morizes

KUVA: Simon Palfrader

KUVA: Simon Palfrader

SUOMALAISKISAAJAT LUOTTAVAISINA KIINAN F1-VENEIDEN OSAKILPAILUUN

F1-veneiden MM-sarja jatkuu viikonloppuna ensimmäistä kertaa Kiinan Harbinissa ajettavalla GP-osakilpailulla. Kahdessa edellisessä MM-osakilpailussa kymmeniä moottoririkkoja aikaan saanut polttoaineskandaali on selvitetty, joten Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ja Filip Roms starttaavat Harbinin huippunopealle radalle luottavaisina. Harbinin Songhua-joelle rakennettu GP-rata on 2049 metriä pitkä ja rata käsittää vain neljä kääntöpoijua, joista jokaiselta käännytään vasemmalle. Edellisessä MM-osakilpailussa Portugalissa paalupaikalta kilpailun kakkoseksi ajanut Seliö ajaa Kiinassa Baban uusimman sukupolven F1-veneellä. Roms sijoittui Portugalissa moottorivaikeuksien kautta sijalle kolmetoista. Harbinissa Romsin F1-venettä vauhdittaa uusi huollettu moottori.

F1-veneiden kauden neljännen MM-osakilpailun aika-ajot ajetaan Harbinissa lauantaina ja itse GP-osakilpailu sunnuntaina alkaen klo 10.00 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro -kanavalta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/f1-veneiden-polttoaineskandaali-selvitetty-suomalaiskuljettajat-luottavaisina-kiinaan


KANSALLISET KILPAILUT

03.09. Speedway, 500cc, Mini, Micro, Yyteri, K
03.09. Jokkis – Autokorjaamo Ja-Zu JM, OuluZone, SCUDERIA PALAS K, Aluemestaruus
03.09. Black Rocket Ralli, F-Rallisarja Janakkala
03.09.  Maa ja Lumiurakointi J.Karvonen Rallisprint, Leppävirta Mustinmäki, K
03.09. RADALLE.com FDO DRIFTING, Ala-Talkkari Areena, Lapua, K
03.09. Jokkis – Koivuniemen Syys-JM, Eurajoki, K
03.-04.09. Karting Ruukki, Vauhtimaa, Aluemestaruus
03.-04.09. Karting, Joensuun Moottoriurheilukeskus, Ylämylly, Aluemestaruus
03.-04.09. Karting, FK-rata Haaralankangas Jämsä, Aluemestaruuskilpailu
03.-04.09. Karting, Häme, Aluemestaruuskilpailu
03.-04.09. Karting, Kaakkois-Suomi, Aluemestaruuskilpailu
03.-04.09. Karting, Länsi-Suomi, Aluemestaruuskilpailu
03.-04.09. Karting, Hyvinkään Vauhtipuisto, Aluemestaruuskilpailu
04.09. Jokkis – Härmä JM IV, Alahärmä, Kalmookankaan Moottorirata, K
04.09. Jokkis – JM-Turkkimäki, Tuusniemi, K, Aluemestaruus
04.09. Jokkis – HausUA JM, Hyvinkään Vauhtipuisto

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Autoslalom