Ralli 30.07.2016

Syy Salon vaisuuteen Suomen MM-rallissa löytyi moottorista

Juha Salo. Kuva: Honza Fronek

Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen keskeyttivät Suomen MM-rallin lauantain ensimmäisen lenkin jälkeen moottoriongelmiin. Peugeot-kaksikko ei jatka superrallisäännön turvin rallia sunnuntaina.

Avauspäivän jälkeen Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa sijalla 12 ja yleiskilpailussa sijalla 24 ajanut Juha Salo ja Marko Salminen keskeyttivät Suomen MM-rallin lauantaina ensimmäisen lenkin jälkeen moottoriongelmien takia.

Rallin avauspäivänä perjantaina Salo ei päässyt kuin ajoittain toivomaansa vauhtiin. Lauantaina ongelmat kasaantuivat ja karkkilalainen oli pakotettu keskeyttämään.

– Moottorin öljynpaineet tippuivat, joten ralli oli jätettävä kesken. Huoltomiehet ryhtyivät irrottamaan moottoria heti Jyväskylän
päivähuoltoon saavuttuamme. Rallimme päättyi tähän, Salo totesi Jyväskylän Paviljongin huoltoalueella.

– Jo perjantain toisella lenkillä huomasin, että kaikki ei ollut kunnossa. Ajoin mielestäni ihan hyvin, mutta päivän mittaan aikamme vain heikentyivät. Tänään lauantaina vauhtimme putosi kaksivetoautojen tasolle. Huoltoon ajaessa päätimme keskeyttää. Jos olisimme jatkaneet, niin matkamme olisi varmuudella päättynyt moottorin tuhoutumiseen, Salo muistutti.

Salon Peugeotin moottori lähtee jo huomenna sunnuntaina kohti Italiaa, jossa se tarkastetaan ja huolletaan.

– Ajamme jo kolmen viikon kuluttua rallin SM-sarjaa Turussa, joten tässä ei ole liikaa aikaa tuhlattavaksi, Salo muistutti.

Juha Salon ja Marko Salmisen seuraava kilpailu SM-ralli Turku, joka ajetaan 19.-20. elokuuta länsirannikon haastavilla sorateillä. Turun SM-osakilpailuun Salo starttaa SM1-luokan pistejohdossa.

Teksti: Marko Mäkinen

Juha Salo pettyi avauspäivän vauhtiinsa

SM-sarjan kärkikuljettaja Juha Salo uudistuneella Leijonalla Jyväskylään

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli