Jääspeedway 19.02.2019

Systä ei aja SM-finaalissa – Barrett innoissaan Kauhajoen jääspeedway-kilpailuun

Australialainen Andrew Barrett nähdään jääspeedwayn SM-finaalissa. Kuva Vesa Rauhala.

Moottoripyörien jääspeedwayn SM-finaali saa vauhtiin mukaan vieraan Australiasta, kun Andrew Barrett ajoi paikan Seinäjoen karsinnasta. Sen sijaan Barrettin asioita Suomessa hoitava Rami Systä ei aja, vaikka paikka hänelläkin Kauhajoen finaaliin on.

– Heti Seinäjoen kilpailun jälkeen Andrew alkoi järjestellä jo sovittua kotimatkaa, että hän voisi ajaa Kauhajoella. Se onnistui ja menimme Iso-Syötteelle laskettelemaan. Minä loukkasin siellä jalkani, enkä näin pysty osallistumaan finaaliin. Tuon oman pyöräni paikalle ja huollamme Andrew’n ajamista alkuperäisen suunnitelman mukaan, Systä kertoo.

Barrett on hurahtanut lajiin täysin.

-Hän oli muutama vuosi sitten katsonut YouTube-videota ja innostui siitä. Hän osti pyörän Hollannista ja olemme sitä täällä Suomessa laittaneet kuntoon, tyrnäväläinen Systä avaa.

Seinäjoen Moottorikerhoa edustava Barrett,58, on ajanut takavuosina speedwayta. Hän on Suomessa olon aikana kokenut talviset maisemat Iso-Syötteellä ja lumihangessa käynnin saunan yhteydessä. Hän oli myös todistamassa Kärppien voittoa jääkiekkopelissä.

– Olen todella nauttinut kaikesta Suomessa. Lumi on erilainen elementti minulle. Hauskaa on ollut ja odotan Kauhajoen kilpailua innolla. Olen päässyt harjoittelemaan Ramin ja hänen mekaanikkojen kanssa jääspeedwayta ja siitä on varmasti apua, Barrett toteaa.

Kauhajoen SM-finaali ajetaan helmikuun 23. päivä.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway