Ralli 12.01.2020

Sverre Norrgård palkittiin Kultaisella kilpailijamerkillä

Anjalankosken UA:n Sverre Norrgård (oik.) palkittiin AKK Motorsportin mitaligaalassa Lahden Messukeskuksessa Kultaisella kilpailijamerkillä mm. historic-rallien menestyksestä. Vain yhdeksän keskeytystä uransa 180 rallin aikana kokenut Norrgård juhli palkintoaan yhdessä hänen kilpa-autonsa kunnosta vastaavan Jari Liikkasen kanssa. Kuva: Toni Ollikainen.

Anjalankosken Urheiluautoilijoita koko kilpailu-uransa edustanut, helsinkiläistynyt 68-vuotias Sverre Norrgård palkittiin Lahden Messukeskuksessa lauantaina 11. tammikuuta autourheilun kansallisen keskusliiton AKK-Motorsportin vuotuisessa palkintogaalassa, Mestareiden Ilta, Kultaisella kilpailijamerkillä. Kilpailumenestyksestä Kultaisella kilpailijamerkillä on toistaiseksi vuosien saatossa palkittu yhteensä 81 kilpailijaa.

Lähinnä historic-autolla kilpaillut Norrgård aloitti niin sanotuilla moderneilla autoilla, mutta vaihtoi aika pian historicien puolelle. Parhaiten menestystä on tullut kategoriaan 1 kuuluvilla autoilla eli ennen vuotta -69 valmistetuilla. Vuonna 2019 Norrgård jo “jäähdytteli” ralleissa ja osallistui vain valikoituihin kansainvälisiin kilpailuihin. Norrgårdin panos Historic Rally Club Finlandin joukkueessa EM-sarjan tiimien välisessä kilpailussa oli viime vuonna silti edelleen merkittävä, sillä HRCF toi Suomeen jälleen kultaisen EM-mitalin.

Norrgård on nyt noussut historiallisesti jo kuutena vuonna peräkkäin kansainvälisen autoliiton FIA:n mitaligaalassa palkintokorokkeelle EM-mitalia hakemaan.

Vasta viisikymppisenä rallin ajamisen aloittanut, Kouvolassa Myllykoski Paper Oy:n toimitusjohtajana pitkän työrupeaman tehneellä Norrgårdilla on tänä vuonna muutakin juhlan aihetta. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 2020 vietetään kilpailijauran “taiteilijajuhlaa”, kun Savonlinnassa ajetusta ensimmäisestä rallista tulee kuluneeksi 20 vuotta. Erilaisia kilpailuja Norrgård on sen jälkeen ajanut lähes 200, vain kaksi kisaa puuttuu pyöreästä luvusta. Ralleja näistä on 145, rallisprinttejä 52 ja onpa mies osallistunut jääradan SM-osakisaankin. Kansainvälisiä ralleja Norrgårdin meriittilistaan on merkitty 73, joista ulkomailla ajettuja on 55. EM-arvoisia on 69 kappaletta. Ja mikä huomattavaa, Norrgård on keskeyttänyt vain yhdeksän kertaa.

Merkityksellistä Norrgårdin uralla ovat olleet historic-rallien EM-sarjat, joihin mies lähti vuonna 2014. Vuodesta 2015 lähtien Norrgårdin kaudet ovat päättyneet henkilökohtaiseen EM-mitaliin. Ensin joukkueiden välisestä kilpailusta tuli EM-kultaa vuonna 2014, minkä jälkeen kaulaan on vuosittain pujotettu yksi henkilökohtainen kultamitali sekä kaksi hopeista ja kaksi pronssista. Tämän vuoden joukkueiden EM-voitto lisää kultamitalien määrän nyt kolmeen. Historic-ralleja Norrgårdilla on takanaan 180.

Norrgård ilmoitti vuosi sitten, ettei enää aja aktiivisesti yhdeksän osakilpailun mittaista EM-sarjaa, mutta joitain satunnaisia ralleja sentään. Ei varmaan mene ihan pieleen veikkaus, että tänäkin vuonna Sverre Norrgård nähdään kilpailemassa, onhan se luku 200 saatava täyteen.

Teksti: Kikka Kuosmanen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta