Enduro 18.08.2018

Svärd uusi Suomen mestaruutensa U20-luokassa

Hugo Svärd ajoi U20-luokan Suomen mestariksi. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron U20-luokan SM-sarjan kauden päätösosakilpailu ajettiin tänään Tohmajärvellä. Kytönen Motorsportin Hugo Svärd matkasi kilpailupaikalle SM-sarjan pistejohdossa. Toinen Kytönen Motorsport -kuljettaja Roni Kytönen lähti kilpailuun pistesarake tyhjänä, sillä Husqvarna-kuljettaja joutui keskeyttämään avauskilpailun ja toinen osakilpailu jäi väliin motocrossin SM-osakilpailun vuoksi.

Tohmajärvellä päivä käynnistyi Hermanni Haljalan johdolla, mutta ensimmäisten pätkien kaatumisten jälkeen Roni Kytönen sai rytmistä kiinni ja nousi kilpailun kärkeen neljännellä erikoiskokeella. Svärd aloitti niin ikään tahmeasti ja lähti kiipeämään kohti kärkeä kuudennelta sijalta. Kytönen Motorsportin kaksikko paransi päivän mittaan vauhtiaan ja lopulta Roni Kytönen ajoi U20-luokan SM-osakilpailuvoittoon. Hugo Svärd nousi kolmanneksi ja voitti U20-luokan Suomen mestaruuden. Svärd on myös tämän luokan hallitseva Suomen mestari, joten Husqvarna-kuljettaja otti näin toisen mestaruuden putkeen.

– Ensimmäisellä pätkällä kaaduin kolme kertaa, toisella otin vähän rauhallisemmin, mutta sen jälkeen aloin ajamaan taas omaa ajoani ja hyvin kulki, päivän voittaja Kytönen kertoi.

– Tavoite oli ajaa tasaisesti ja hölmöilemättä. Voitto oli myös tavoitteena, mutta siihen en pystynyt, tuore Suomen mestari Svärd sanoi.

Yleiskilpailussa voittoon Tohmajärvellä ajoi Eero Remes. Roni Kytönen oli toinen ja Hugo Svärd neljäs. Seuraavaksi Kytönen Motorsportin tiimi kilpailee ensi viikonloppuna Alavudella motocrossin SM-sarjan viidennessä osakilpailussa.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro