Enduro 05.07.2018

Svärd Super Enduron SM-nelonen

Hugo Svärd. Kuva: Kytönen Motorsport

Vantaalla ajettiin Super Enduron SM-kilpailu SM-viikkojen yhtenä lajina. Kytönen Motorsportilta kilpailussa oli mukana koko enduro-tiimi, eli Lari Jukola, Hugo Svärd ja Roni Kytönen.

Päivä käynnistyi aamulla harjoituksilla ja aika-ajolla. Aika-ajossa nopein Kytönen Motorsportin kuljettaja oli Lari Jukola, joka oli omassa ryhmässään toiseksi nopein Eero Remeksen jälkeen. Roni Kytönen oli samassa ryhmässä neljäs ja Hugo Svärd oli omassa ryhmässään niin ikään neljäs.

Seuraavaksi ajettavissa alkuerissä Jukola oli omassaan toinen ja Svärd kolmas. Roni Kytönen ajoi omassa alkuerässään neljänneksi. Näin ollen kaikki kuljettajat selvittivät tiensä suoraan välieriin, joista viisi parasta kuljettajaa pääsivät suoraan finaalieriin ja loput joutuivat hakemaan vauhtia last chance -erän kautta. Lari Jukola ajoi jälleen hienosti omassa välierässään kolmanneksi ja eteni suoraan finaaliin. Svärd sekä Kytönen kaatuivat omissa erissään ja joutuivat last chance -erään.

Last chance erästä saatiin todella jännittävä, kun mukana oli myös kaksinkertainen enduron maailmanmestari Eero Remes. Remes johti pitkään erää, mutta viimeisellä kierroksella tullut kaatuminen maksoi jatkopaikan ja Svärd-Kytönen kaksikko otti kaksoisvoiton edeten finaalieriin.

Ensimmäisessä finaalierässä Jukola nappasi loistavan startin ja taisteli koko erän ajan kärkisijoista ollen lopulta maalissa kolmas. Svärd kaatui lähtökurviin ja jäi jumiin vielä kivikko-osuudelle ollen maalissa 11. Roni Kytönen nosti tasaisesti sijoitustaan erän aikana ja ajoi ruutulipulle viidentenä.

Toisessa finaalissa Jukola taisteli jälleen sijoituksista kärkikolmikossa, kunnes kaatui ja loukkasi jalkaansa. Jukola joutui jättämään päivän kesken ja suuntasi lisätutkimuksiin. Svärd-Kytönen kaksikosta tällä kertaa Svärd veti pidemmän korren ollen maalissa hienolla ajolla neljäs, kun Kytönen jäi tällä kertaa kahdeksanneksi.

Kolmannessa finaalierässä Kytönen Motorsportin kaksikko teki hienoa nousua erän aikana ja Svärd nousi vielä viimeisessä mutkassa erän kakkoseksi. Myös Kytönen ajoi hienosti neljänneksi. Päivän kokonaispisteissä Svärd jäi juuri ja juuri neljänneksi häviten SM-pronssin Antti Hänniselle vain yhdellä pisteellä. Kytönen hävisi ainoastaan kolme pistettä Svärdille ja Jukola oli kahden nollaerän jälkeen luonnollisesti 12:s.

Teksti: Kytönen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro