Enduro 01.09.2018

Svärd neljäs lauantaina enduron Italian MM-osakilpailussa

Kytönen Motorsportin Hugo Svärd ylsi hienosti neljänneksi Italian avauspäivänä. Kuva: Kytönen Motorsport

Kytönen Motorsportin Hugo Svärd sijoittui Enduro Youth -luokan neljänneksi ja Roni Kytönen kuudenneksi tänään Italiassa ajetussa MM-osakilpailussa. Tiimissä avauskilpailuaan ajava Antti Ahtila oli Junior-luokassa 21:s. 

Italian MM-enduron avauspäivä on saatu ajettua kosteissa olosuhteissa Edolossa. Vielä torstaina kilpailupaikalla paistoi aurinko ja lämpö huiteli 25 asteen paikkeilla. Perjantaina aamuyöstä alkoi kuitenkin ennustettu vesisade, joka kasteli kilpailureitit haastavaan kuntoon.

Kilpailutapahtumat avattiin tuttuun tyyliin perjantaina ajettavalla Supertestillä, jossa Kytönen Motorsport-kuljettajat olivat oivassa vireessä, kun Youth-luokassa Hugo Svärd oli kolmas ja Roni Kytönen kuudes. Näin Svärd kuittasi itselleen lauantain kilpailuun kahdeksan miinus sekuntia ja Kytönen puolestaan kuusi sekuntia. Junior-luokan avauskilpailuaan ajava Antti Ahtila oli Supertestillä 24.

Tänään lauantaina Kytönen Motorsport kolmikosta parasta vauhtia piti Svärd, joka oli lopulta maalissa neljäs. Nuorukainen kaatui ensimmäisellä kierroksella kaksi kertaa, mutta teki tämän jälkeen tasaisia suorituksia ja kipusi tulosluettelossa ylöspäin.

– Aamulla en ollut ihan hereillä ja kaaduin sekä crossi- että endurotestillä kertaalleen. Sen jälkeen ajo parani koko ajan ja huomenna lähdetään hyvällä fiiliksellä ajamaan, tyytyväinen Svärd kertoi.

Kytönen Motorsportin toinen Youth-luokan kuljettaja Roni Kytönen oli tuttuun tyyliin hyvässä vauhdissa crossitestillä, mutta koki ongelmia enduro- ja extremetestillä. Maalissa Kytönen oli 13 sekuntia Svärd hitaampana ja tuloksissa kuudes.

– Huono päivä. Vettä kun tulee taivaalta, niin ei pysy pelit käsissä. Kahdeksat lipat ja kerran putosin rotkoon, jossa meni aika paljon aikaa. Crossitesti kulkee, mutta enduro ja extreme ovat vaiketa, pettynyt Kytönen kertasi.

Kytönen Motorsport tiimissä avauskilpailuaan ajava Antti Ahtila ajoi Junior-luokassa sijalle 21. Ahtila kunnostautui Kytösen tapaan crossitestillä, jossa oli parhaillaan 13:s.

– Meno on aika erilaista kuin Suomessa ja jännistystä oli myös mukana. Reitti oli aika erilainen kuin mihin on tottunut. Olen onnellinen, että maaliin selvittiin, Ahtila kertoi lauantain kilpailun jälkeen.

Huomenna Edolossa kilpailaan toinen päivä ja vuorossa on jälleen neljä kierrosta. Säätiedotuksen mukaan huomenna ei pitäisi olla vettä luvassa.

Teksti: Kytönen Motorsport Tiedotus

Remes soitatti Maamme-laulua Italiassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro