Ralli 16.03.2017

Suvannot päättivät talvikauden positiivisissa merkeissä

Markku ja Laura Suvanto. Kuva: Aino Mertanen

Kevättalven lumilla VAG Motorsport osallistui Kuhmoisten Sora -ralliin, jonka hienolla reitillä oli Suomen MM-rallista tuttuja erikoiskokeita. Markku ja Laura Suvanto kilpailivat tiimin kaikkein perinteisimmällä ralliautolla, Black Mambaksi nimetyllä VW Golfilla, jonka säätöjä oli talvikaudella testattu monilla treeniteillä.

Maaliskuun toisena viikonloppuna ajetussa kilpailussa oli omat luokkansa nuotista ajaville, mutta ne luokat starttasivat reitille koko kilpailijaletkan viimeisenä. Suvantojen kilpailunumero oli 141.

– Meidän numerolla tiet olivat jo melko huonossa kunnossa: paljon uraa ja lumipöperöä niiden vieressä. Niissä olosuhteissa oli ainoastaan tavoitteena pysyä visusti siellä uran pohjalla, Markku Suvanto totesi.

– Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta haettiin omaa vauhtiamme, mutta sitten kaksi viimeisintä ajettiin jo ihan kunnolla rallia. Keskisuomalaiset tiet tarjosivat länsirannikolta tulevalle kilpailijaparille haasteita, tiet olivat vaativia teknisesti, Laura Suvanto kertasi.

Suvannon autokunta sijoittui luokkansa neljänneksi ja kaikkien nuottiluokkien tuloksissa sijalle seitsemän.

– Viime vuoden syyskauden epäonnistumiset saatiin Kuhmoisissa nyt selätettyä, kun molempien ehjät suoritukset takasivat maaliin pääsyn. Laura ei ole aikaisemmin päässyt vastaavasta nopeudesta ja tien tarjoamista haasteista lukemaan nuottia. Siihen nähden suoritus meni kummaltakin jakkaralta katsottuna varsin hyvin, Markku päätti.

Seuraavaksi VAGMS-tiimi suunnittelee treenejä rallicrossin parissa kolmen V1600-luokan kuljettajan kera.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli