jokamiehenluokka 04.06.2017

Sutinen Lapuan Asfaltti JM-kilpailun voittoon

Konneveden Moottorikerhon Juho Sutinen dominoi sunnuntaina Lapualla. Kuva: Vesa Rauhala

Sunnuntaina Lapualla Ala-Talkkari Areenan jokamiehenluokan radalla yleisen luokan voittoon ajoi Konneveden MK/UA:ta edustava Juho Sutinen.

A-finaalin jokaista metriä johtanut Sutinen oli menettää kärkipaikan Lapuan Tomi Pihlajamäelle, kun hän oli pyörähtää. Pihlajamäki oli sisäpuolella ohittamassa, mutta autot osuivat yhteen ja Sutinen piti ykköspaikan maaliin asti.

– Vasta finaaliin saimme auton vaihteet toimimaan kunnolla. Renkaat oli kovilla, kun oli melko lämmin keli. Kyllä voittoon tarvittiin tuuriakin tänään, tervajokelainen Sutinen sanaili.
Tomi Pihlajamäki oli toinen. Nuorissa ykkönen oli Niilo Kojola, naisten kiireisin oli Karoliina Heinonen. Etuveto-kardaaniluokan voittaja oli Mika Salopkorpi.
Lapuan Urheiluautoilijat järjestää ensi vuonna tällä omalla kokonaan asfalttipintaisella radalla jokamiehenluokan nuorten, naisten sekä etuveto-kardaaniluokan SM-kilpailun. Kilpailu ajetaan kaksipäiväisenä 9.-10.6. Rata-alueellle on juuri valmistunut uusi toimistorakennus.
Pohjanmaalla on ensi kesänä toinenkin SM-kilpailu, kun Alahärmässä ajetaan Autoliitto Härmän järjestämänä jokamiehenluokan yleisen SM-kilpailu 30.6.-1.7. Lapuan UA ja AL-Härmä tekevät näissä kilpailuissa yhteistyötä muun muassa toimitsijatehtävien kohdalla sekä markkinoinnissa.
Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka