Road Racing 17.03.2019

Supersportin MM-sarjan Thaimaan osakilpailussa käytiin kovaa taistelua kärkisijoista

Isaac Viñales ajoi Buriramin radalla neljänneksi. Kuva: Václav Duška jr.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2019 toinen osakilpailu ajettiin tänään sunnuntaina Buriramin radalla Thaimaassa. Kilpailu oli alusta loppuun saakka erittäin jännittävää taistelua kärkisijoituksista.

Kallio Racingin espanjalainen kuljettaja Isaac Viñales sai hyvän lähdön ja nousi kuudennelta sijalta mukaan kärkikolmikkoon. Tiukka taistelu jatkui aina kilpailun viimeiselle kierrokselle saakka ja loppujen lopuksi Viñales ajoi ruutulipulle neljäntenä.

– Sain hyvän lähdön ja olin kärkiryhmässä ensimmäisestä kierroksesta alkaen. Minulla oli hyvä vauhti ja ajaminen tuntui sujuvan. Australiassa oli epäonninen viikonloppu, joten tämä oli vähän kuin uusi startti koko kaudelle. Haluan kiittää koko tiimiä. Nyt vain jatkamme hyvää työtä, Viñales iloitsi.

Belgialainen Loris Cresson lähti kilpailuun ruudusta 13. ja nosti sijoitustaan tasaisen varmasti kilpailun aikana. Cresson oli maalissa yhdeksäs.

– Kisaviikonloppu oli oikein hyvä, teimme pyörään täysin uudet asetukset ja ne tuntuivat toimivan todella hyvin. Taistelin sijoituksista Lucas Mahiaksen kanssa läpi kilpailun ja olin oikein tyytyväinen yhdeksänteen sijaan. MM-pisteissä olen nyt kahdeksas ja siitä on mahtava lähteä seuraavaan kilpailuun. Kiitos tiimille ja nähdään Aragonissa, totesi Cresson.

Itävaltalainen Thomas Gradinger oli niin ikään ajamassa hienoa suoritusta Thaimaan osakilpailussa. Kierroksella kaksi hän ajoi nopeimman kierrosajan ja oli mukana kärkinelikossa, kun öljyanturivika pakotti hänet lopettamaan kilpailun kesken.

– Kilpailu alkoi osaltani oikein hyvin, sain kurottua sijoituksia ylöspäin ja ajaminen tuntui kulkevan hyvin. Yhtäkkiä huomasin jotakin liukasta jalkatapilla ja öljyähän se oli, joten minun oli ajettava sivuun. Se oli minulle vaikea hetki, mutta tällaista sattuu ja odotan innolla seuraavaa kisaa, sillä tiedän meidän kykenevän hyviin suorituksiin, Gradinger sanoi.

– Kisan alku näytti lupaavalta, kaikki kuljettajat olivat kympin sakissa ja ihan kärkitaisteluissa mukana. Harmillisesti Thomaksen pyörään tuli öljyanturivika ja edessä oli keskeytys. Hänen menonsa näytti niin hyvältä kilpailun alussa, että harmitti todella paljon kun huomasimme pyörään tulevan vikaa. Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut enkä ymmärrä, miten voi olla niin huono tuuri, että se tapahtuu juuri tällaisella hetkellä. Todella valitettavaa ja epäonnista, Tiimipäällikkö Vesa Kallio kommentoi.

– Isaac oli vahva kilpailun alussa ja aina viimeisille kierroksille saakka, mutta kun renkaista pito väheni loppua kohti, niin se vaikutti vähän liikaa hänen ajamiseen. Meillä oli perjantaina isoja ongelmia Isaacin pyörän kanssa ja ensimmäinen setti jäi ajamatta. Tämän päivän tulosta kun vertaa perjantaihin, niin Isaacin osalta kilpailu meni todella hienosti.

– Loriksella oli ehjä ja nousujohteinen viikonloppu. Ajamiseen on löytynyt rentoutta ja se on tuonut myös sitä tarvittavaa vauhtia. Kilpailussa Loriksella oli hieno taistelu vuoden 2017 maailmanmestari Lucas Mahiaksen kanssa, ja vaikka hän vielä joutuikin Mahiakselle nöyrtymään, niin silti saatiin uran paras sijoitus. Loris voi olla todella tyytyväinen Thaimaan tulokseen, Kallio päättää.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu 5.-7.4. huhtikuuta Espanjan Aragonissa.

Teksti: Kallio Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing