Motocross 26.06.2019

SuperMX-viihdettä luvassa jo vajaan parin viikon päästä Kuopiossa

SuperMX-formaatin avauskilpailu ajetaan Kuopiossa. Kuva: Teemu Kukkonen

Motocrossin uuden SuperMX-formaatin ensimmäinen kilpailu järjestetään Kuopion kovapohjaisella radalla lauantaina 6. heinäkuuta. Luvassa on tiukkoja, sähäköitä kilpaeriä, jotka nostavat kuljettajien sykkeet huippuunsa ja tarjoavat katsojille huikeita kamppailuja.

SuperMX:ssä, eli SuperMotocrossissa ajetaan perinteistä motocrossia lyhyemmillä radoilla ja lyhyempiä eriä. Kuljettajat ajavat karsintalähtöjä, joiden kautta parhaat selviytyvät finaalierään.

– SuperMX luotiin crossigenreen sen takia, että tarjotaan kuskeille perinteisestä motocrossista poikkeava kilpailumuoto, johon voi kuitenkin osallistua motocrosskokemuksella ja samanlaisella pyörällä, millä muutenkin ajaa. Kyse ei ole supercrossista, vaan motocrossin muokatusta muodosta, SuperMX:n promoottoritoiminnasta vastaavan LiveSportsin toimitusjohtaja Pauli Kauppinen kuvailee.

– Yleisölle kyseessä on vetovoimainen konsepti, jota on helppoa ja mielenkiintoista seurata. Kilpailun voittaja on se, joka on finaalissa ruutulipulla ensimmäisenä. Erien yhteispisteet eivät ratkaise voittajaa, kuten motocrossissa.

Ensi viikon lauantaina 6. heinäkuuta Kuopiossa ja lauantaina 17. elokuuta Hyvinkäällä järjestettävät SuperMX-kilpailut videoidaan LiveSportsin toimesta.

Kovimpien kuljettajien MXA-luokan sekä 125-kuutioisten pyörien MX125-luokan finaalit näytetään suorina lähetyksinä Nelosen Ruutu.fi-palvelussa ja Ilta-Sanomien ISTV:ssä.

Mainittujen luokkien kilpailut ovat nähtävissä kokonaisuudessaan suorana LiveSportsin YouTube-kanavalla, missä näytetään myös 7-11-vuotiaiden MX65-luokan, 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien (MXC/B ja MXC/A) sekä niin sanotun aikuisharrastajien MXB-luokan kilpailupäivät suorana.

– Tuomme motocrossia suuren yleisön tietoisuuteen. Haluamme kehittää lajin julkikuvaa, mikä auttaa lajia kasvamaan niin harrastajien kuin katsojien lukumäärässä. Sitä kautta lajin pariin tulee myös lisää yhteistyökumppaneita.

– 6-8 minuutin mittaiset kilpaerät ovat tiiviitä ja nostavat adrenaliinin korkealle. Kuskeilta vaaditaan kuntoa, mutta startit sekä räväkkyys korostuvat aivan eri tavalla kuin pitkien erien motocrossissa.

Kuopion ja Hyvinkään radoille rakennetaan SuperMX:ssä myös autojen rallicrossista tuttu jokerilenkki, joka kuljettajien täytyy ajaa kertaalleen jokaisessa erässä. Kuopiossa jokerilenkki lyhentää ja Hyvinkäällä pidentää ratakierrosta.

Kilpailuissa on jaossa myös kansallisesta motocrossista tutut, luokkanousujen kannalta tärkeät nousupisteet MXC/B- ja MXB-luokkien ajajille.

Kuopion ja Hyvinkään kilpailut muodostavat SuperMX:n minisarjan, jossa yhteenlaskettujen pisteiden perusteella mestarit palkitaan OnePlus 7 Pro -älypuhelimilla (arvo n. 800€).

SuperMX:n pääyhteistyökumppaneina toimivat OnePlus ja Loukko.com.

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross