Motocross 30.07.2019

SuperMX tuo erilaista, räväkkää motocrossia Hyvinkäälle elokuussa

SuperMX saapuu Hyvinkäälle lauantaina 17. elokuuta. Kuva: Teemu Kukkonen

Motocrossin uusi kilpailuformaatti SuperMX saapuu Hyvinkäälle lauantaina 17. elokuuta. Luvassa on tiivistempoista kilpailemista perinteistä motocrossia lyhyempien ja useampien erien muodossa SuperMX:ää varten muokattavalla radalla.

Hyvinkään Moottorikerho isännöi kansallista SuperMX-, eli SuperMotocross-kilpailua Hyvinkään Vauhtipuiston motocrossradalla vajaan kolmen viikon kuluttua. Normaalia rataa lyhennetään SuperMX:ää varten ja kuljettajat ajavat lauantain aikana useita alkueriä, joiden kautta parhaat selviytyvät finaalierään.

Oman mausteensa kilpailemiseen tuo se, että jokaisen kuljettajan on ajettava kaikissa erissä kertaalleen jokerilenkki. Se pidentää ratakierrosta, ja luo taktikoinnin mahdollisuuden kilpailusuoritukseen. Jokerilenkki on tuttu muun muassa autojen rallicrossista.

Kilpailussa ajetaan isoilla pyörillä luokissa MX Avoin (149-500 2t / 175-650cc 4t) ja MX125 (125cc) sekä pienemmillä pyörillä 10-15-vuotiaiden luokassa MXC (MXC/B + MXC/A) ja 7-11-vuotiaiden luokassa MX65 (65cc).

MX Avoin -luokka on tarkoitettu sekä luokitelluille että luokittelemattomille kuljettajille, eli niin sanotusti A- ja B-kuljettajille.

MX Avoin -luokkaan otetaan mukaan maksimissaan 80 ja muihin luokkiin 40 ajajaa (ensin ilmoittautunutta).

Mielenkiintoinen konsepti

Suomessa ajettiin muutamia vuosia sitten supercrossin SM-sarjaa, missä kilpailtiin sekä varta vasten rakennetuilla supercrossradoilla että SuperMX:n tavoin lyhennetyillä motocrossradoilla. Hyvinkään Moottorikerho (HyMK) toimi tuolloin säännöllisesti kilpailuisäntänä, ja seura lähti tälläkin kertaa innolla mukaan SuperMX:ään.

– Konsepti on kiinnostava. SuperMX muistuttaa perinteistä motocrossia, mutta on omanlaisensa formaatti lyhyemmän radan ja lyhyempien erien ansiosta. Tempo on tiivis, kun päivään mahtuu useita alkueriä ja finaalit. Yleisö pystyy seuraamaan tapahtumia helposti ja kuskeille tämä on yksi, mukava lisä perinteisten crossikisojen joukossa, Hyvinkään Moottorikerhon puheenjohtaja Juha Henriksson kuvailee.

Hyvinkään hiekkarataa ei juurikaan muokata SuperMX-kilpailua varten muuten kuin siten, että sitä ei ajeta täyspitkänä. Varsinaisia supercrossista tuttuja elementtejä radalle ei rakenneta, joten supercrossin erikoiskuljettaja ei tarvitse olla osallistuakseen kilpailuun.

Hyvinkään Vauhtipuisto sijaitsee osoitteessa Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy torstaina 8. elokuuta. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Moottoriliiton Motti-palvelun kautta (tapahtumakalenteri):
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Motissa on nähtävillä myös kilpailun lähtöluettelo.

Suorana lähetyksenä

MX Avoin- ja MX125-luokkien finaalit näytetään suorana lähetyksenä Nelosen Ruutu.fi-palvelussa ja Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetysajat tarkentuvat ennen kilpailua.

Yllä mainittujen luokkien kilpailut ovat nähtävissä kokonaisuudessaan suorana videotuotannosta vastaavan LiveSportsin YouTube-kanavalla www.youtube.com/livesportsfi, missä näytetään myös MX65- ja MXC-luokkien kilpailupäivät suorana.

Teksti: SuperMX-tiedotus, Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross