Motocross 30.05.2019

SuperMX näkee päivänvalon kesällä Kuopiossa ja Hyvinkäällä

SuperMX nähdään kesällä Kuopiossa ja Hyvinkäällä. Kuva: Teemu Kukkonen

Viime syksynä uutisoitu supercrossia mukaileva kilpailumuoto saapuu kotimaiselle motocrosskentälle kesällä. Kahden kilpailun kokonaisuus kulkee nimellä SuperMX ja kilpailut ovat katsottavissa suoratoistopalveluissa.

Viimevuotisessa ennakkotiedotteessa uudesta kilpailuformaatista käytettiin nimeä Supercross Nationals, mikä on nyt muokattu muotoon SuperMX, eli SuperMotocross. Sen kilpailut ajetaan Kuopiossa lauantaina 6. heinäkuuta ja Hyvinkäällä lauantaina 17. elokuuta.

SuperMotocross kuvaa uutta formaattia ratojen osalta paremmin kuin Supercross, sillä SuperMX:ssä ajetaan lyhennetyillä motocrossradoilla eikä varsinaisilla supercrossradoilla.

Kilpailuissa ajetaan supercrosstyylisesti lyhyitä ja sähäköitä eriä, joissa kuljettajat pyrkivät pääsemään alkuerien ja last chance -erän kautta finaalilähtöön.

Kilpailut ovat kuljettajille räväköitä vetoja ja katsojille jännitystä luovia.

Lisämaustetta kilpailemiseen antaa se, että radalla on jokerilenkki, mikä kuljettajien on ajettava kertaalleen. Jokerilenkki voi olla normaalia ratakierrosta pidentävä tai lyhentävä.

Kilpaluokkina ovat MXA, MXB, MX125, MXC ja MX65.

Erityisenä herkkuna kilpailut esitetään LiveSportsin toimesta suorana lähetyksenä Nelosen Ruutu-suoratoistopalvelussa sekä IS-TV:ssä. Kummassakin videokuvaa lähetetään usean tunnin ajan. Lisäksi koko kilpailupäivä on seurattavissa YouTuben kautta.

LiveSports on vastannut kahden edellisen kauden ajan moottorikelkkojen snowcrossin SM-sarjan videotuotannosta niin televisioon kuin suoratoistopalveluihin. LiveSports toimii myös snowcrossin SM-sarjan promoottorina.

SuperMX ei ole tänä vuonna arvosarja, vaan oma itsenäinen, kansallinen kokonaisuutensa.

Suomessa on edellisen kerran ajettu supercrossia sarjamuotoisesti vuonna 2014, jolloin kyseessä oli SM-sarja. Kyseinen sarja pyöri muutamia vuosia ja osa radoista oli lyhennettyjä motocrossratoja ja osa supercrossratoja.

Tektsi: Marko Vihriä / SuperMX-tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross