Supermoto 31.07.2016

Supermoton Suomen mestariksi kruunattiin Viron Patrick Pals

Supermoton SM-kauden kärkikolmikko. Kalle Toronen otti hopeaa, Patrick Pals vei mestaruuden ja Sami Salstola sijoittui kolmanneksi.

Supermoton SM-kausi laitettiin tänään pakettiin Iisalmessa. Kalle Torosen ja Sami Salstolan loppurutistus ei aivan riittänyt ja niin vuoden 2016 Suomen mestariksi kruunattiin naapurimaan Patrick Pals. Totaalin kauden finaalissa vei Sami Uutela.

Tänään sunnuntaina Iisalmessa ajetun Supermoton SM-kauden finaalin S1-luokan ensimmäisen erän vei nimiinsä Ari Åstedt. Toiseksi sijoittui mestaruuskamppailua koko kauden naapurimaan Patrick Palsin kanssa käynyt Kalle Toronen jättäen virolaisen kolmanneksi.

– Ensimmäinen erä meni hyvin, kun rata oli vielä vähän kostea. Lähdön jälkeen nousin muutaman sijan toiselle paikalle ja pidin sen maaliin saakka. Åsted ajoi kärjessä niin kovaa etten pystynyt sitä haastamaan, Toronen kertoi.

Toisen erän vei nimiinsä Sami Uutela ennen viime vuoden Suomen mestari Sami Salstolaa ja kolmanneksi sijoittunutta Jari Ojalaa. Toronen sijoittui viidenneksi Palsin jälkeen.

– Toisen erän lähtö epäonnistui ja jäin kauas kärjestä. Radalla oli vaikea ohittaa, kun hiekkaosuudet alkoivat pöllytä, Toronen kertasi.

Uutela otti nimiinsä myös Iisalmen totaalin, Salstola sijoittui toiseksi ja tuore Suomen mestari Pals kolmanneksi.

Iisalmen osakilpailun top3. Voittoon ajoi Sami Uutela, Sami Salstola sijoittui toiseksi ja Patrcik Pals kolmanneksi.

Iisalmen osakilpailun top3. Voittoon ajoi Sami Uutela, Sami Salstola sijoittui toiseksi ja Patrcik Pals kolmanneksi.

Vuoden 2016 SM-pisteissä Toronen sijoittui toiseksi Palsin jälkeen. Sami Salstola otti SM-pronssia.

– Ihan semi OK kisa oli. Annoin kaikkeni, mutta se ei nyt riittänyt. Kai tästä on Ikeaan lähdettävä peilikaupoille, niin näkee missä on vika miksi ei kulkenut, totaalin toisen sijan Iisalmessa vienyt Salstola veisteli suunnaten katseensa kuitenkin jo seuraaviin kisoihin. Miehellä on edessä vielä kaksi Viron mestaruussarjan kilpailua, joissa hän puolustaa mestaruuttaan.

Myös Torosella riittää vielä jännitettävää, tosin kilparatojen ulkopuolella.

– Tästä kaudesta tuli nyt hopeaa, eli ensi vuodelle jäi vähän parannettavaa. Nyt kotiin odottamaan toisenlaisia saavutuksia, kun kuukauden päästä pitäisi tulla jälkikasvua, Toronen iloitsi.

Iisalmen Open-luokan totaalin top3.

Iisalmen Open-luokan totaalin top3.

Iisalmen Open-luokan molemmat erät voitti Ilkka Kaskinen ennen Janne Tainiota, joka otti molemmissa erissä toisen sijan. Ensimmäisessä erässä kolmanneksi ajoi Tero Kolehmainen ja toisessa Aki Laakkonen.

Kilpailun järjestävän kerhon Ylä-Savon Moottorikerhon oma kuski Otto Lappalainen loukkaantui harjoituksissa, mutta lähti positiivisin mielin jatkotutkimuksiin.

Kilpailun järjestävän kerhon Ylä-Savon Moottorikerhon oma kuski Otto Lappalainen loukkaantui harjoituksissa, mutta lähti positiivisin mielin jatkotutkimuksiin.

Iisalmen osakilpailu totaalin top3
1. Sami Uutela
2. Sami Salstola
3. Patrick Pals

Supermoton SM 2016 top3
1. Patrick Pals
2. Kalle Toronen
3. Sami Salstola

Kaikki tulokset: www.mylaps.com/en/events/1305357

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Sunnuntaina selviää lipuuko supermoton Suomenmestaruus naapurimaahan

Toronen voittoon Supermoton Kaanaan osakilpailussa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto