Supermoto 08.06.2017

Supermoton SM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Tabasalun karting-radalla Tallinnassa

Supermoton kauden kolmas osakilpailu ajetaan Virossa. Kuva: motorsport.ee

Supermoton SM-sarja tekee Hämeen Moottorikerhon toteuttamana vierailun etelänaapuriin lauantaina 10.6.2017, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan Tallinnassa Tabasalun karting-radalla. Kuten avauskilpailussa Kaanaassa, myös Tabasalussa ajetaan tuplapisteistä, kun kyseessä on Suomen ja Viron sarjojen yhteiskilpailu.

Tallinnan matkaajan kannattaa saapua paikalle kannustamaan suomalaiset voittoon. Tarjolla on melkoinen kattaus moottoriurheilua. Päivän aikana rataa kiertää kaikille avoin streetmoto -luokka, SM85, Open, S1 ja SuperQuad. Rata on nykymoton mukainen nopeahko karting-rata, jolle on tehty hiekkaosuudet.

Video Prants Palsin kyydistä viime vuoden kilpailusta:

SM-sarjan pistetilanne on todella jännittävä kärkikolmikon osalta. Hyvinkään Moottorikerhon Ari Åstedt johtaa 88 pisteellä ja Kouvolan Motocrossin Sami Salstola ja Türi AMK:n Patrcik Pals ovat 87 pisteellä tasoissa. Neljäntenä Karhulan Moottorikerhon Kalle Toronen 70 pisteellä ja viidentenä Hämeen Moottorikerhon Sami Uutela 63 pisteellä.

Suomen Cupin puolella Varkaus Racing Team on vallannut kärjen kun kerhon Janne Tainio johtaa 92 pisteellä ja Joonas Markkanen on toisena 90 pisteellä. Kolmanneksi eniten pisteitä, 74, on kerännyt Saarijärven Moottoripyöräurheilijoiden Eetu Ihalainen Imatran konerikosta huolimatta.

Odotettavissa on tiukkaa vääntöä tarjolla olevista pisteistä johon Viron ja Baltian alueen kuljettajat tuovat oman lisämausteensa ennen SM-sarjan kesätaukoa.

Teksti: Supermoton lajiryhmä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto