Supermoto 04.05.2017

Supermoton mestaruutta tavoitteleva Sami Uutela vanhalla pyörällä SM-avaukseen

Sami Uutela tavoittelee ensimmäistä SM-kultaansa Hämeen Moottorikerhon väreissä. Kuva: Sami Uutelan Tiedotus

Supermoton SM-kausi pärähtää käyntiin lauantaina Tampereen Kaanaa Centeristä. Viivalle asettuu järjestävän seuran Hämeen Moottorikerhon uusi kuljettaja Sami Uutela.

Haminalainen Sami Uutela on ollut suomalaisen supermoton kärkikamppailuissa mukana jo kolmen vuoden ajan. Hänellä on nelossijat vuosilta 2014 ja 2016, vuonna 2015 hän ylsi SM-hopealle. Tänä vuonna tavoitteena on luonnollisesti saavuttaa uran ensimmäinen Suomen mestaruus. Nuorukainen joutuu kuitenkin lähtemään kauden avaukseen altavastaajan asemasta, sillä uusi pyörä hajosi Viron valmennusleirillä.

– Mestaruus on tietenkin tavoitteena, mutta ei tässä nyt hirveän hyvät fiilikset ole, kun pyörästä hajosi moottori, enkä ehdi saada siihen uusia osia ennen viikonloppua, Uutela tuskailee.

Vanha pyörä voi kuitenkin yllättää kisassa, sillä Uutela joutui osallistumaan sillä viime viikonloppuna Madonassa ajettuun Latvian mestaruuskilpailuun, jossa sijoittui neljänneksi.

– Vauhti kyllä yllätti siellä. Vaikka en ehtinyt saada Virossa juuri testikilometrejä alle varsinaisen kisapyörän hajottua heti ensimmäisenä leiripäivänä, niin silti pysyin varapyörällä hyvin vauhdissa mukana.

Yamaha-kuljettaja on valmistautunut kauteen paitsi Viron leirillä, hän on myös tehnyt kuntosalitreeniä ja ajanut motocrossia. Usko omaan tekemiseen on kova alkukauden ongelmista huolimatta.

– Uskon, että kun vain ajan täysillä, niin mestaruus tulee. Toki siellä on kovia vastuksia kuten Salstolan Sami ja viime vuoden mestari Patrick Pals sekä hänen veljensä Prants. Seuraaviin kisoihin saan onneksi uuden pyörän alle.

Hämeen Moottorikerhoon hypännyt Uutela pääsee ajamaan kauden avauksessa järjestävää seuran kotiyleisön edessä ainoana HäMK:n supermotokuljettajana.

– En usko, että tulee mitään painetta ”kotiyleisöstä”. Tekee vain parhaansa, niin eiköhän se riitä aika pitkälle.

Lauantain SM-avaus starttaa harjoituksilla klo 10 ja ensimmäinen lähtö on klo 12.
Livetulospalvelu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Supermoton SM-sarja käynnistyy ensi viikolla

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto