Supermoto 22.03.2017

Supermoton EM-sarjaan kolmas suomalainen

Eero Madisson kättelee uutta tiimipäällikköään Franco Molloa. Kuva: Eero Madissonin Tiedotus

Ensi kuussa Italiasta starttaavalla supermoton EM-kaudella nähdään kolme suomalaista, kun Eero Madisson sai tehtyä sopimuksen italialaisen KTM MTR Teamin kanssa.

Supermoton EM-sarjassa italialaisessa Gazza Racing – tiimissä kisaavat Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia saavat viivalle maanmiehensä, kun KTM MTR Team nappasi väreihinsä helsinkiläisen Eero Madissonin. Mies on parhaillaan Italiassa testaamassa uutta pyöräänsä.

– Pyörä tuntui hyvälle ja näytti, että tullaan hyvin toimeen. Tavoitteet EM-sarjassa on pysyä pystyssä ja pyrkiä niin hyville sijoille kuin vauhti riittää, ensisijaisesti top 10-joukkoon, Madisson toteaa.

21-vuotias Madisson on harrastanut supermotoa neljän vuoden ajan. Hän voitti vuonna 2014 supermoton Open Cup –mestaruuden. Motocrossia hän on ajanut 9-vuotiaasta lähtien ja saavutuksiin lukeutuu vuodelta 2007 hopeamitali 85cc-luokan Viron mestaruussarjasta.

Eero Madisson pääsi jo testaamaan Italiassa uutta pyöräänsä. Kuva: Eero Madissonin Tiedotus

– 2015 vuoteen lähdin isoilla tavoitteilla, mutta heti tokassa kisassa tuli raju kaatuminen, minkä takia piti olla sivussa melkein vuoden. Kesän loppuvaiheessa kun pääsin uudestaan radalle, oli vauhti kuitenkin entisestä kovempi, jonka myötä mietin, että voisin koittaa yhtä kautta EM-sarjassa, Madisson taustoittaa.

Hän oli tutustunut Virossa vuonna 2014 ajetun supermoto-kilpailun yhteydessä kansainvälisiin tiimeihin ja päätti rohkeasti kysyä EM-tallipaikkaa.

– Laitoin viestin KTM MTR –tiimille, josta tykkäsin eniten. Ja sain sinne sopimuksen, riemuitsee Maddison, joka osallistuu myös SM-osakilpailuihin EM-kalenterin niin salliessa.

Supermoton EM-kausi starttaa Italiasta 23.4. ja SM-kausi Kaanaasta 6.5.

Supermoton EM-kausi 2017
23.4. Italia
14.5. Kreikka
2.7. Italia
17.9. Tsekki

Supermoton SM-kausi 2017
06.05. Kaanaa
04.06. Imatra
10.06. Tabasalu, Viro
30.07. Iisalmi
12.08. Oulu (OuluZone)
13.08. Oulu (OuluZone)

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kaksi suomalaista supermoton EM-sarjaan: ”Unelmien täyttymys!”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto