Supermoto 07.05.2019

Supermotokauden avaus järjestettiin Kaanaan moottoriurheilukeskuksessa

Kaanaassa päästiin ajamaan supermotoa, vaikka keli meinasi pilata päivän. Kuva: Supermoton lajiryhmä.

Hämeen Moottorikerhon lauantaina Tampereen Kaanaassa järjestämään supermoton harjoituspäivään oli ilmoittautunut yli 30 kuljettajaa, mutta kelin muutos talvisempaan suuntaan verotti osallistujamäärää. Paikalla oli 20 urhoollista ajajaa, joista osa oli ensimmäistä kertaa tutustumassa supermotoon.

Kalustoa oli paikalla kilpamoposta katusupermotoihin ja täysiverisiin kilpureihin. Tapahtuman alkaessa taivaalta satoi räntää, mutta pienen odottelun ja radan osittaisen kuivamisen jälkeen rohkeimmat uskaltautuivat radalle.

MP Stars -kuljettaja Tino Kapanen toi paikalle oman varapyöränsä koeajettavaksi. Pyörä oli käytännössä koko tapahtuman ajan radalla ja Kapanen jakoi uusille kuljettajille vinkkejä ajamiseen. MP Stars -ohjelmassa mukana oleva 24MX oli tarjonnut arpajaispalkinnot tapahtumaan. Palkinnot menivät Atte Sipilälle ja Petri Luukkaselle.

MP Stars -hankkeen kuljettaja Tino Kapanen (vas.) opasti supermoton saloihin. Kuva: Supermoton lajiryhmä.

Supermoton SM-titteli ratkaistaan Imatralla

Supermoton Suomen mestaruus ratkaistaan tänä vuonna yhden viikonlopun aikana, 24.-25. elokuuta Imatralla.

Harmittavasti supermotoon ei löytynyt tälle kesälle enempää kilpailujen järjestäjiä, joten supermoton lajiryhmä, kerhot ja yhteistyökumppanit tulevat järjestämään kesän aikana yhteisharjoituspäiviä. Niiden yhteydessä ajetaan kilpailulähtöjä kerhokilpailuina. Kerhokilpailuissa ajetaan omat luokat kilvellisille katupyörille ja kilpureille, myös minisuperit ovat tervetulleita ajopäiville.

Mahdollisia viikonloppuja järjestää ajopäiviä ovat 8.-9. kesäkuuta, 15.-16. kesäkuuta, 29-30. kesäkuuta, 6.-.7. heinäkuuta, 3.-4. elokuuta, 17.-18. elokuuta ja syyskuun kaikki viikonloput. Ajopäiviin sopivia ratoja ovat muun muassa Kaanaa, Imatra, Kouvola, Pesämäki, Paimio ja Hyvinkää.

Jos moottoriseuroilla on intoa järjestää ajotapahtuma, pyytää supermoton lajiryhmä ottamaan yhteyttä lajipäällikkö Tero Kolehmaiseen, puh. 040 576 2302, kolehte101@gmail.com.

Supermoto Finland Facebookissa.

Teksti: Supermoton lajiryhmä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto