Supermoto 14.06.2016

Supermoto SM- ja Mopo-endurancekilpailut Teiskon Kaanaa Centerissä

Supermotot Tabasalussa 2016.

Supermoton SM-kilpailut ajetaan Kaanaassa ensi lauantaina 18.6. Rata on osittain uusittu viime vuodesta ja järjestäjä uskoo, että se tarjoaa entistä tiukempia kilpailuita niin SM-luokassa kuin Open-luokan kilpailussakin.

Kilpailu on samalla myös Viron mestaruusosakilpailu. Näin vastavuoroisuus jatkuu, sillä Hämeen Moottorikerho järjesti tämän vuoden ensimmäisen SM-osakilpailun Viron Tabasalussa toukokuun lopulla. Näin on saatu lisää kuljettajia mestaruuskilpailuihin ja kamppailu on kiristynyt. Suomen Mestaruuskilpailu on avoin myös virolaisille kilpailijoille.

Kaanaan kilpailu on kauden kolmas osakilpailu, toinen ajettiin Imatralla tämän kuun alussa. Sarjaa johtaa Sami Salstola, mutta kolmen pisteen päässä on Viron Patrick Päls. Jaetulla kolmannella sijalla ovat Kalle Toronen ja Jari Ojala 11 pisteen päässä johtavasta Salstolasta.

Lauantain aikataulu: Harjoitusajot klo 10, aika-ajot klo 11, kilpailu alkaa klo 13. Liput 10 €.

Moottoripyöräkilpailut jatkuvat seuraavana päivänä sunnuntaina 19.6 klo 12. Silloin ajetaan neljän tunnin mopo-endurance-kestävyyskilpailu. Tähän suosittuun kilpailumuotoon on Kaanaan kilpailuun ilmoitautunut jo 27 kolmen kilpailijan joukkuetta. Neljän tunnin kilpailussa on jokaisen joukkueen jäsenen ajettava, joten tasaisuus on valttia tässä lajissa. Kaikki kolmen luokan joukkueet ajavat yhtä aikaa. Startti on tasan klo 12 ja klo 16 tiedetään, mikä joukkue on voittaja.

Kilpailijoiden joukosta löytyy mm. jo lauantaina rataan Supermotossa tuntumaa ottava nyt SM-tilastossa kuudentena oleva Sami Uutela. Mielenkiintoista on myös seurata entistä speedeway- ja maaratakuljettaja Jarmo Mäkistä, joka on nyt mukana vähän hitaammassa lajissa.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Molempien kilpailuiden järjestelyista vastaa tänä vuonna 85 vuotta täyttävä Hämeen Moottorikerho ry.

Teksti: Supermoto Tiedotus

Ojalalle isoin pistepotti

Salstola vei Supermoton SM-avauksen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto